Programa Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr.Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karakaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, daire müdürleri, turizmciler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan ve deprem bölgesindeki vatandaşlara baş sağlığı dileyen Vali Yiğitbaşı;

“Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde başlatılan bu program bizim için çok önemli. Türkiye’de üç gastronomi şehrinden bir tanesiyiz. Diğer gastronomi şehirleri Hatay ve Gaziantep’tir. Biz de Afyonkarahisar olarak üçüncü sıradayız. 6 Şubat depreminden sonra o bölgelerimizde büyük bir acı yaşadı. Gastronomi alanında o bölgelerimiz biraz zayıfladı. Özellikle Hatay. Türk mutfağı haftası dolayısıyla deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum.”

“SADECE TÜRK MUTFAĞININ ETKİSİNİ ANADOLU’DA GÖRMÜYORUZ”

Türk Mutfağı’nın etkisini sadece Anadolu’da değil dünyanın birçok yerinde gördüğümüzün altını çizen Vali Yiğitbaşı;

“Sadece Türk mutfağının etkisini Anadolu’da görmüyoruz. Türk milletinin temasa geçtiği dünyanın birçok yerinde, Avrupa’nın birçok ülkesinde Türk Mutfağı’nın zenginliğini görüyoruz. Dünyada Amerikani Facebook kültürünün bu kadar yoğunlaştığı dönemde Türk Mutfağı Haftası’nın değeri kendisini hissettiriyor. Biz bu kültürün bu coğrafyanın kadim yemek kültürünü inşallah büyük bir güçle bütün dünyaya, bizden sonraki nesillere aktarmak için gayret edeceğiz. Bizler, elimizden gelen bütün gayreti bu kültürü bu coğrafyanın birikimini bütün gençlerimize tüm nesillerimize aktarılması için canla başla mücadele edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi beğeniyle izlendi.