YABANCI HAKEM DEFTERİ KAPANDI

Derbi atmosferi yükselirken, haftalardır spor programlarında konuşulan yabancı hakem ihtimali TFF'nin son toplantısıyla rafa kalktı. Kurulun bu konuyu gündemine dahi almaması, Federasyonun yerli hakem kadrosuna olan güvenini tazelemesi olarak yorumlandı. Ayrıca, ne Galatasaray ne de Fenerbahçe yönetiminin TFF'ye bu konuda yazılı bir başvuru yapmadığı bildirildi.

ADAY LİSTESİNDE KİMLER VAR?

MHK ve TFF'nin ajandasında derbi için iki isim kıyasıya bir rekabet içinde:

  • Halil Umut Meler: Türkiye’nin uluslararası alandaki en tecrübeli ismi. İki takım arasındaki son derbiyi de yöneten Meler, kriz yönetimindeki başarısı nedeniyle listenin ilk sırasında yer alıyor. 5 Nisan’daki Samsunspor-Konyaspor maçından bu yana dinlendirilen Meler, derbi için en hazır isim olarak görülüyor.

  • Yasin Kol: Bu sezonun yükselen değeri. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisindeki yönetimiyle tam not alan Kol, TFF’nin "gençleşme ve güven" operasyonunun sahadaki temsilcisi konumunda. Eğer Meler tercihi değişirse, düdüğün sahibi kesin gözüyle bakılan isim Yasin Kol.

    Diyanet İşleri Başkanlığı uyardı: Hac vizesi olmadan mukaddes topraklara girenlere ağır ceza kesilecek
    Diyanet İşleri Başkanlığı uyardı: Hac vizesi olmadan mukaddes topraklara girenlere ağır ceza kesilecek
    İçeriği Görüntüle

DERBİ TRAFİĞİ: SON KARAR NE ZAMAN?

Son dört derbide Yasin Kol, Cihan Aydın, Slavko Vincic ve Atilla Karaoğlan gibi farklı profillerde hakemler görev almıştı. TFF'nin 26 Nisan'daki maç için atamayı önümüzdeki hafta içi resmen açıklaması bekleniyor.

Şampiyonluk yolundaki bu 6 puanlık mücadele, sadece takımların değil, atanacak hakemin de kariyeri için büyük bir sınav niteliği taşıyacak.

Muhabir: Semih Dilbaz