Yaptığı örnek çalışmalar ve içme suyu şebekesindeki su kayıp-kaçak oranı ile başarılı iller arasında ilk sıralarda yer alan Afyonkarahisar Belediyesi, gerekli bilgi ve tecrübelerini paylaşmak amacıyla su kardeşi Çankırı Belediyesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte toplantı ve sahada inceleme gezisi gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yazıharman ile Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürü İhsan Kahveci katıldı.

BAŞKAN ZEYBEK, SU KAYIP KAÇAKLARINI ÖNLEMEDE BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETTİK

Bu toplantıda gerçekleştirdikleri yatırımlarla su kayıp kaçaklarını önlemede büyük başarılar elde ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Çankırı Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Hemşerilerimizin istifadesine sunmak ve suyumuzu en verimli şekilde kullanmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz diyen Başkan Zeybek, sürekli gelişim ve teknolojik iyileştirme çalışmaları yaptıklarını ifade ederek elde edilen tüm deneyimleri ve kazanımları her toplantıda ve ortamda diğer su ve kanalizasyon idareleriyle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi.

TOPLANTIYA KATILAN HEYET, AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’NİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ALTYAPI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Toplantıya katılan heyet, İçme Suyu Arıtma Tesisimiz başta olmak üzere su arıza servis birimi ve scada sisteminin çalışmalarına ilişkin bilgi verildi. Su kardeşliği protokolü uyarınca Afyonkarahisar Belediyesinin bilgi, deneyim ve tecrübelerinin paylaşılması amacıyla başlatılan buluşmaların ilki Afyonkarahisar Belediyesinin ev sahipliğinde yapıldı. Yapılan toplantı ve teknik inceleme neticesinde gerekli bilgi paylaşımı yapılarak bir dahaki toplantı ve teknik incelemelerin Çankırı Belediyesinde yapılması kararı alındı. Su kardeşliğinin ikinci buluşması Çankırı Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak. >>İBRAHİM ARTIÇ