İbrahim Yurdunuseven, 23 Nisan dolayısıyla yaptığı açıklamada çocukluk yıllarında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yaptığı ziyareti hatırlattı. Yurdunuseven, aradan geçen yılların ardından aynı Meclis çatısı altında bu kez çocukları misafir etmenin kendisi için büyük bir gurur olduğunu ifade etti.
Milletvekili Yurdunuseven, “Bundan 46 yıl önce bir 23 Nisan çocuğu olarak Afyonkarahisar’dan Meclis’e gelmiş, o koltuklarda oturmanın heyecanını yaşamıştım. Bugün ise aynı Meclis’te çocuklarımızı ağırlıyoruz” dedi.
ÇOCUKLARA KOLTUKLAR DEVREDİLDİ
23 Nisan etkinlikleri kapsamında çocukların Meclis’i ziyaret ettiğini belirten Yurdunuseven, Gazi Meclis’te çocuklara koltukların sembolik olarak devredildiğini söyledi. Etkinlikte çocukların milletvekilleriyle bir araya geldiği ve Meclis çalışmaları hakkında bilgi aldığı ifade edildi.
GELECEĞİN TEMİNATI VURGUSU
Yurdunuseven açıklamasında, çocukların ülkenin geleceği olduğunu vurgulayarak, devlet yönetiminde nesiller arası sorumluluk bilincinin önemine dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınlara bugünün çocuklarıyla taşınacağını belirtti.
23 NİSAN MESAJI
Milletvekili Yurdunuseven mesajının sonunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları rahmet ve minnetle andığını ifade etti.





