eroğlu  (3) AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Milletvekili Eroğlu ziyaretleri kapsamında ilk olarak Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesini ziyaret etti. Burada AK Parti Şuhut İlçe Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, ardından Şuhut Şehit İbrahim Imış, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Eroğlu son ziyaretini Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Limak Eğitim Binası açılış törenine katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile gerçekleştirilen açılışında ardından bir konuşma yapan Eroğlu, AK Parti döneminde Şuhut’a yapılan yatırımları tek tek açıkladı. Eroğlu, Şuhut’un sadece bugününü değil geleceğini de düşündüklerini ifade ederek; “2003-2022 yılları arasında bazı yatırımcı Bakanlıklar tarafından Şuhut’a 2,5 milyar TL’lik yatırım yapılmıştır. Bu yatırımın 1 milyar 450 milyon TL’si Orman ve Su alanında yapılmıştır. Şuhut ilçe merkezi, Karaadilli Beldesi ve Karacaören köyüne menba kalitesinde içme suyu sağladık, Ağzıkara Barajı, Aydın Barajı ve 25 Ağustos Zafer Barajlarını tamamladık. Balçıkhisar Şehit Uz. Çvş. Nurullah Oymak Göleti ve Ortapınar Göletlerini hizmete aldık. Başören Tekke Kavaklı Barajı, Koçyatağı Barajı ile Arızlı Göleti inşaat safhasındadır. 94 bin 574 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 142 milyon TL zirai gelir artışı sağladık, 28 derenin ıslahını tamamladık, 153 adet köprü inşa ettik, 6,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk, 25 Ağustos Şehir Ormanı, 10 Şehitler Ormanı, 5 köy ormanı, Mollatepe Mesire Yeri ve Ağzıkara Bal Ormanı tesis ettik, 399 aileye 7,05 milyon TL kredi ve hibe desteği sağladık, 3 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurduk. 1 adet Meteoroloji Radarı kurduk” dedi.

ZAFER YOLU ÇEVRESİ DÜZENLENDİ

eroğlu  (1)

“Başkomutan Tarihi Milli Parkı: Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak il sınırları içerisinde yer almaktadır” diyen Eroğlu, “Toplam alanı 348 bin 340 dekar olup, Afyonkarahisar ilinde kalan alanı 187 bin 710 dekardır. Kocatepe ve Dumlupınar olarak iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Uzun Devreli Gelişme Planı mevcuttur. Başkomutan Tarihi Milli Parkı Zafer Yolu (Şuhut-Çalırözü-Kocatepe Yolu) çevre düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Proje kapsamında 14 km’lik yol üzerinde 13 adet ana ve ara mola noktaları oluşturularak buralara büfe kamelya, tanıtım birimleri, ışıklı panolar, oturma bankları, çeşmeler ve korkuluklar yapılmıştır. Milli Park Sınırları içerisinde bulunan Afyonkarahisar ili Ataköy’den Kocatepe’ye, Kocatepe’den Şuhut ilçesine kadar olan 34 km’lik Zafer yoluna sıcak asfalt döşenmiştir. Zafer yolu yürüyüşü kapsamında; Şuhut Çakırözü köyünden Zafer yolu girişine giriş takı ve zafer yolu uğurlama noktası bilgilendirme ve yönlendirme levhaları yapılmıştır. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü büyük bir coşku ile yapılmaktadır. Şuhut Büyük Taarruz Karargâhı (Atatürk Evi) çevresine alüminyum kompozit levhalar üzeri, Kurtuluş Savasının resimlerinin folyo baskı yapılması tamamlanmıştır. Şuhut’ta bulunan Büyük Taarruz Karargâhı kamulaştırma işlemi tamamlanmıştır. Ayrıca otopark, çevre düzenlemesi ve park yapımı tamamlanmıştır. Büyük Taarruz Karargâhı Parkı’na 6 adet mermer bloktan İstiklal Harbindeki kahramanların hayat hikâyesini anlatan kitabe yapılmıştır. Şuhut Büyük Taarruz Karargâhının (Atatürk Evi) bakım onarımı yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

KINALI KEKLİK SALIMI DEVAM EDİYOR

eroğlu  (2) -1

“2009 yılında 42 dekar alana kurulan merkez yıllık 16 bin keklik üretim kapasitelidir” diyen Eroğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kuruluşundan günümüze kadar 133 bin 070 kınalı keklik üretilip tabiata salınmıştır. 2018 – 2022 üretim döneminde 34 bin 860 adet çil keklik üretilmiştir. Şuhut Keklik Üretim Merkezinin kapasite artışı için ek voliyer yapımı tamamlanmıştır. Traktör, römork, pulluk ve rotavatör alımı gerçekleştirilmiştir. Kamera sistemi kurulmuştur. Ayrıca kapasite artırımı için kuluçkahane yapımı tamamlanmıştır. Makine teçhizat alımı yapılmıştır. 2019 yılı programımızda; Afyonkarahisar Şuhut İlçesinde 1 bin adet çil keklik ve 2 bin kınalı keklik Başkomutan Tarihi Milli Parkı sınırları dâhilinde tabiata salınmıştır” diye konuştu.

30 ADET YABAN KOYUNU SALINDI

Şuhut Anadolu Yaban Koyunu Üretim Merkezi hakkında da detaylı bilgiler veren Eroğlu şunları söyledi: “Şuhut ilçesinde 320 dekarlık alanda kurulmuştur. Şuhut Anadolu Yaban Koyunu Üretim Merkezinin tel ihata yapımı ve yem haznesi yapımı tamamlanmıştır. Ayrıca 2 adet yemlik ve suluk tamamlanmıştır. 23 yaban koyunu getirilerek sahaya yerleştirilmiştir. 2020 yılında; Afyonkarahisar Kumalar sıra dağlarına toplam 30 adet Anadolu Yaban Koyunu salımı gerçekleştirilmiştir. 2022 yılında 13 adet Yaban Koyunu yavrusu dünyaya gelmiştir. Toplam 35 adet Yaban Koyunu bulunmaktadır.”

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ŞUHUT’A 15,3 MİLYON TL YATIRIM YAPTI

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Şuhut ilçesine 2003-2022 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 15,3 milyon TL yatırım yapılmıştır” diyen Eroğlu: “İleri Teknoloji ile hava durumu artık anlık öğreniliyor. Anlık hava durumu bilgilerinin vatandaşımıza sunulması, tahminlerin hazırlanması, tahmin tutarlılıklarının artırılması ve yapılan tahminlerin doğrulanması, başta iklim ve iklim değişikliği olmak üzere birçok araştırma faaliyetinin gerçekleştirilmesi, çeşitli sektörlerin ihtiyaç duyduğu meteorolojik ürün ve hizmetlerin hazırlanması maksadıyla kullanılmak üzere 3 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulmuştur” dedi.

TÜM OKULLARIMIZDAKİ SINIFLAR AKILLI SINIFA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Şuhut’a her alanda yatırım yağacağını kaydeden Eroğlu: “Eğitim Şuhut ilçesi ve köylerinde çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve daha modern eğitim imkânları sunarak geleceğe yatırım yapıyoruz. Şuhut’ta Afyon Kocatepe Üniversitesine bağlı Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Ayrıca yeni kurulan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemizin Meslek Yüksekokulu açılmıştır.  Afyon Kocatepe Üniversitesi Şuhut MYO; Gıda Teknolojisi Programı, Grafik Tasarımı Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Reklamcılık Programı, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şuhut SHMYO; İlk ve Acil Yardım Programı,  Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı, bütün liselerimiz ve ortaokullarımız akıllı sınıfa dönüştürülmüştür” ifadelerini kullandı.

20 YILDA 85 MİLYON TL’LİK YATIRIM

2003-2022 yılları arasında Şuhut’a her seviyede sağlık yatırımı yaparak ilçe halkının sağlıklı yarınlara kavuşması ve kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri için çok önemli adımlar attıklarını belirten Eroğlu: “Son 20 yılda Şuhut’a 85 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmiştir.  75 Yataklı Devlet Hastanesi hizmete alınmıştır. Eski binada nitelikli yatak sayısı bulunmazken, 6 yataklı koğuşlar halinde sağlık hizmeti verilmeye çalışılıyordu. Yeni binada 75 nitelikli yatak kapasitesi ile 5 yıldızlı sağlık hizmeti verilmektedir. Aynı hastaneye 4 yataklı yoğun bakım ve 6 yataklı palyatif bakım ünitesi kazandırılmış olup, aktif hizmet vermektedir. Eski binada 1 olan ameliyat salonu yeni binada 2’ye yükseltilmiştir. Şuhut Devlet Hastanesinin statüsü bir derece yükseltilerek yeni uzman doktorların ayinleri sağlanmıştır. Şuhut Hallaç Sağlık Evi hizmete alınmıştır. 3 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılmıştır. Karaadilli Beldesi 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu hizmete alınmıştır. Mahmutköy 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu hizmete alınmıştır. 3. İlçe merkezine 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete alınmıştır. Balçıkhisar Aile Sağlığı Merkezi’nin yapımı mahkeme tarafından durdurulmuş olup 2018 yılında tekrar ihale edilmiş ancak müteahhit sözleşme şartlarını yerine getirmediğinden sözleşmesi fesih edilmiştir. Yeniden ihalesi yapılacaktır. Merkez 1 Nolu 9 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi proje hazırlama çalışmaları devam etmektedir. İlçe Sağlık Müdürlüğü binası için proje hazırlama çalışmaları devam etmektedir.” Şuhut’a yapılan ulaştırma alanındaki yatırımlara da değinen Eroğlu: “Karayollarını yeniden yapılandırıyor, yol standartlarını yükseltiyoruz. Afyonkarahisar - Şuhut arası 22 km’lik güzergâhın bölünmüş yola dönüştürülmesi tamamlanmak üzeredir. Yol yapım çalışmaları 2022 yılı sonunda tamamlanacaktır. Zor bir topografyada inşa edilen bu yolun maliyeti 222 milyon TL’dir. Çitçilerimize verdimiz desteği her geçen gün arttırıyoruz. 2003-2022 yılları arasında toplam 171 milyon TL zirai destek verilmiştir. Son 20 yılda Şuhut ilçesine yapılan bazı önemli desteklemeler; alan bazlı destekler kapsamında 65 milyon TL, kırsal kalkınma desteklemesi kapsamında 11 milyon TL, hayvancılık desteklemesi kapsamında 78 milyon TL, fark ödemeleri kapsamında 17 milyon TL.” ifadelerini kullandı.

MODERN VE YAŞANABİLİR YENİ ALANLAR KAZANDIRIYORUZ

Şuhut’a modern ve yaşanabilir yeni alanlar kazandırdıklarını ifade eden Eroğlu: “ TOKİ tarafından 112 konut inşaatı tamamlanmıştır. TOKİ konutları alanına 412 yeni konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilmiştir. Pancar döküm alanının TOKİ’ye tahsisi yapılmıştır. Söz konusu alan gelişen ve büyüyen ilçemiz için rezerv konut alanı olarak değerlendirilecektir. Şuhut Sosyal Güvenlik Merkezi 26.08.2013 tarihinden itibaren yeni binasında faaliyete başlamış olup halen aynı binada hizmet vermeye devam etmektedir. İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Emniyet Müdürlüğüne yükseltilmiştir.  İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası tamamlanmıştır. MOBESE sistemi kurulmuştur. Adalet Sarayı tamamlanmıştır. Şuhut İş Merkezi tamamlanarak hizmete açılmıştır. Halkbank, Vakıfbank ve Denizbank Şubeleri açılmıştır. Şuhut Doğalgaz'a kavuşmuştur. 03.03.2018 tarihinde açılışı gerçekleştirilmiştir. Şuhut Belediyesi sentetik çim sahası yapılmıştır. İçmesuyu şebekesi yenilenmiştir. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklere Şuhut-Karaadilli’de 1 adet Güvenlik kabini konuşlandırılmıştır. Şuhut Millet Bahçesi tamamlanmıştır.” >> MEVLÜT TINAS

eroğlu  (1) -1