Milli Eğitim Müdürlüğü denetimi geçti Milli Eğitim Müdürlüğü denetimi geçti

Şehrimizin sanayisine yön veren, üretimle, istihdamla şehrimize katma değer sağlayan iş insanları ve sanayiciler şehrimize ve sektörlerine dair fikirlerini ve taleplerini dile getirdi. Sanayiciler konuşmalarında nitelikli personel bulmakta zorluk yaşadıklarını, meslek liselerinden yetişecek ara elemana ihtiyaç duyduklarını, büyük çaplı üretimler yapan firmaların yaşadığı sorunları dile getirdiler. Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden genişleme çalışmalarının hızlandırılması konusu da dile getirilen en önemli başlıklar arasında yer aldı. İhracata dayalı kurulan bir sistemin olduğu, uzun vadede bu durumun ortaya çıkaracağı sonuçlar, üretimde çeşitliliği artırmak ve şehre daha fazla yatırımcı çekebilmek noktasında iş birliği içerisinde çalışmalar yapılması gerektiği değerlendirildi.

YÜKSEK TEKNOLOJİ VE SAVUNMA SANAYİSİ AFYONKARAHİSAR’A ÇEKİLMELİ

Savunma sanayi, yüksek teknoloji üzerine sanayi üretimi, sürdürülebilirlik ve sanayide yeşil dönüşüme yönelik daha fazla adım atılması ve bu konunun hızlıca şehrimizdeki işletmelerde hayata geçirilmesi, markalaşmaya önem verilmesi, sanayi envanterinin ve şehrin üretim potansiyelinin ele alınması konuları da gündeme gelen diğer başlıklar oldu. Endüstriyel Kalkınma Ortak Akıl Buluşması’nda ise bu konuda farkındalık oluşturabilmek amacıyla birlik ve beraberlik ruhunun geliştirilmesi ve gençlerin bu tür sektörlere daha fazla çekilmesi noktasında atılacak somut adımlar ve öneriler değerlendirildi. 

KADIN GİRİŞİMCİLER DÜŞÜNCELERİNİ DİLE GETİRDİ

Günün son oturumunda çeşitli alanlardan kadın girişimciler Afyonkarahisar’da kadınların istihdamı ve girişim deneyimleri ile ilgili düşüncelerini dile getirip tecrübelerini paylaştılar. Kadınların iş hayatına katılımı için somut önerilerini dile getirdiler. Devlet tarafından verilen destekler konusunda kadın girişimcilerin bilgilendirilmesi gerektiği, online satış alanında kendini geliştirmek isteyen kadınlara eğitimler verilebileceği, gençleri ve kadınları istihdam alanlarına daha çok dahil etmek gerektiği, evden ve uzaktan çalışma koşullarının geliştirilmesi gerektiği ele alındı. >>FAHRİYE ÇIRACI