Panel Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşirken projenin mimarı, eski milli eğitim bakanı Prof Dr Sami Güçlü, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, İl Müftüsü Sinan Kazancı ve çok sayıda öğrenci panele katıldı.
Panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Panelin açılış konuşması İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçından geldi. Yalçın, gençler arasından nice şairler keşfetmek istediklerini söylerken sözlerine şu şekilde devam etti.

photo1671176432 (2)

      “Sami Güçlü hocamız tohumlarını Afyonkarahisar’da atmak için burada. Bu projeye hayat verdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah 853 okulumuzla bu projeye destek veririz. Bu projede milli yazarlarımızı tanıyacağız. Onların fikirlerini öğreneceğiz. İnşallah bu projeler sayesinde nice Mehmet Akif’ler keşfedeceğiz. Sizlerin huzurunda hocama tekrar teşekkür ediyorum. Proje inşallah hepimize hayırlı olur.” dedi.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’yi katılımcılara anlatan isimler ise Didem Ülkü Demirci, Ecrin Nur Ündoğdu, Ayşe Yazıcı, Süreyya Özbağdatlı ve Ali Altunal oldu.

Panelin değerlendirme konuşmasını yapan Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü konuşmasında geleceğimiz olan çocukların eğitimlerinin yanında kültürle de tanışmaları gerektiğinin altını çizdi. Güçlü, konuşmasında;

      “Öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu gün ilk defa anadolu mektebinin ismini duyan ve ne yaptıklarını bilmeyen bir kitle burada varken hem biraz tanıtıcı oldu hemde bizler neler yapıyoruz diye göstermiş olduk.

      Tanıtım filminde de gördüğünüz gibi 10. yılını dolduran bir kültürel hareket eğitim için uzun bir vakit değil. Çünkü çok emek vermek gerekir. Eğitim ve kültürün birlikte yürümesi gerekir. Bir çoğunuzun bildiği bir şeyi tekrar etmek isterim. Amerika bir çok alanda ileride gelmektedir. Fakat dünyanın en iyi 20 üniversitesinin 10’u Amerika’dadır. Biz çocuklarımızı geleceğimiz olacaklarını bilmemize rağmen meslek odaklı yetiştiriyoruz. Bu yetersizdir. Burada bir eksiklik var. Nasıl bir çok aile çocuğunun değerlerini taşımasını isterse bir ülkede bunu aynı şekilde uygulamalıdır. Burada gördükleriniz bizleri bin yıldır besleyen bir kültürdür. Bunun ayaklarından biri Mevlana’dır. Çocuklarımıza kültürümüzü öğretemezsek çocuklarımız başka rol modeller bulacaktır. Batı ülkelerinin kendi sanatçılarını ilkokul düzeyinde anlatan yayınları vardır. Sanatçılarını ilkokul lise ve üniversite seviyesinde anlatırlar. Bizim çocuklarımıza yol göstermemiz lazım.” dedi.

Panelin sonunda konuşmacı öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

photo1671176432 (1)