Türkiye’nin her yerinden müşterilerini olduğunu söyledi.

Babasıyla birlikte başladığı tatlıcılığa uzun yıllardır tek başına yürüten Tatlıcı Hidayet Korkmaz, ömrü ve gücü yettiğince Afyonkarahisarlılara tatlı hizmeti vermeye devam edeceğini kaydetti. Son yıllarda torunu Burak ile beraber çalışan Korkmaz, kendisinden sonra tatlıcılığı torunu Burak’ın yürüteceğine aktardı. Torunun Sinama Televizyon bölümü son sınıf öğrencisi olmasına rağmen tatlıcılığa ilgisinin olduğunu aktaran Korkmaz, geleneksel tatların arasında yer alan kaymaklı ekmek kadayıfının Afyonkarahisar’da vazgeçilmez olduğunu dile getirdi.

“En güzel lezzeti sunuyoruz”

1939 doğumlu olan Hidayet Korkmaz vatani görevi askerliğini tamamladıktan sonra bu sektöre babasıyla birlikte başladığını ifade ederek şunları kaydetti: “1960 tarihinden beri ben tatlıcılıkla uğraşıyorum. Afyonkarahisar’ımızın lezzetti olan ekmek kadayıfı, kaymak ve lokum satışı yapmaktayım. Manda kaymaklarımızı köyden getirtiyoruz. Gerçekten çok lezzetli alan müşterilerimiz beğeniyor. Bunu bize gelen olumlu tepkilerden anlayabiliyoruz. Biz şunu biliriz, ‘Kaymak tatlısız, tatlı da kaymaksız olmaz.’ Biz bu düşünceyle ekmek kadayıfıyla birlikte kaymak da satıyoruz. Tatlıları da yine kendi ustalarımız imal ediyor ve en güzel lezzetiyle vatandaşlarımıza sunuyoruz.”

“Taze ve lezzetli tatlılarımız bizi tanıttı”

Her gün işyerlerinde taze ekmek kadayıfı ve manda kaymağın bulunduğunu ifade eden Korkmaz, verdikleri güzel hizmet sayesinde Afyonkarahisar’ın her yerinde hatta ilk dışında dahi ‘Tatlıcı Hidayet Abi’nin’ yeri olarak bilindiklerini aktardı. Ekmek kadayıfının kilosunu 10 liradan satışa sunduklarını aktaran Tatlıcı Korkmaz: “Ben bu meslekten para kazanıp evine ekmek götürmek isteyen arkadaşları şunları söylemek isterim. Hangi işi yapıyorsanız yapın temiz olmalısınız. Hele ki, tatlı işi yapıyorsanız daha temiz olmalısınız. Temiz ve titiz olursanız mutlaka işinizde başarıya ulaşırsınız. O yüzden bu işe başlamak isteyen arkadaşlara temiz ve sabırlı olmalarını diliyorum” dedi.

“Ömrüm yettiğince tatlıcılığa devam edeceğim”

Ömrünün ve gücünün yettiği sürece Afyonkarahisar’ın markası olan ekmek kadayıfını satışını sürdürmeye devam edeceğine dikkat çeken Korkmaz, sektörde yaşanan zorluklardan bahsetti. Ekmek kadayıfının kursunun İstanbul’dan geldiğini dile getiren Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentimize il dışından, yurtdışından gelen misafirlerimize en güzel lezzetler arasında olan ekmek kadayıfını en güzel şekilde sunmaya çalışıyoruz. Bu yaparken de çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Tatlı yaparken veya satışını yaparken zaman zaman sıkıntılar olabiliyor. Ekmek kadayıfını yaparken şerbetinin çok iyi ayarlanması lazım yoksa tam lezzeti yakalayamayız. O yüzden bu şişi zorlukları kadar incelikleri de vardır. Biz tüm sıkıntılara rağmen Afyonkarahisarlıları bu lezzetle buluşturmaya devam edeceğiz.”