Afyon Haber

İscehisar’da anlamlı tören: Büyük Taarruz’un 104. yılı Giresunlular Şehitliği’nde anıldı

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde Büyük Taarruz’un 104. yıl dönümü dolayısıyla Giresunlular Şehitliği’nde tören düzenlendi. Şehitlikteki anıta çelenk sunulurken, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Programda Milli Mücadele kahramanları dualarla yad edildi.

Abone Ol

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Doğanlar köyünde bulunan Giresunlular Şehitliği, Büyük Taarruz’un 104. yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma programına ev sahipliği yaptı. Törende Milli Mücadele döneminde hayatını kaybeden şehitler anılırken, şehitlikte anlamlı anlar yaşandı.

GİRESUNLULAR ŞEHİTLİĞİ’NDE ÇELENK TÖRENİ

İscehisar Kaymakamlığı ve İscehisar Belediyesi tarafından hazırlanan çelenkler, törende şehitlikte bulunan anıta sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Büyük Taarruz’un 104. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen programda, Milli Mücadele’nin önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz ve bu süreçte mücadele eden kahramanların fedakârlıkları anıldı.

ŞEHİTLERİN FEDAKÂRLIKLARI YAD EDİLDİ

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada Büyük Taarruz ve Milli Mücadele döneminde vatan uğruna hayatını kaybeden kahramanların fedakârlıkları yad edildi.

Anma programında şiirlere de yer verildi. Katılımcılar, Giresunlular Şehitliği’nde düzenlenen program kapsamında Milli Mücadele ruhunu ve şehitlerin hatırasını bir kez daha andı.

ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL BIRAKILDI

Programın son bölümünde şehit mezarları ziyaret edildi. Şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakılırken, gerçekleştirilen duanın ardından tören sona erdi.

{ "vars": { "account": "UA-91736744-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }