İl Genel Meclisi (İGM) Mayıs Ayı Toplantıları Başladı.

Meclis salonunda Başkan Burhanettin Çoban idaresinde başlayan toplantı açılış ve yoklamanın alınması işe başladı. Başkan Çoban, 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerin Türkiye ve Afyonkarahisar için hayırlı olmasını dileyerek, seçim öncesi son toplantılarını yaptıklarını söyledi. Ardından toplantıda, gündem maddelere görüşülerek karara bağlandı.

2022 Yılı Bütçe Kesim Hesap Cetveli Görüşülecek

İl Özel İdaresi Kanununun 40. ve 41. Maddelerine göre İl Özel İdaresinin 2022 Mali Yılına ait Bütçe Kesin Hesap Cetvellerinin görüşülerek karara bağlanması konusunun görüşülmek üzere oy birliği ile gerekli komisyonlara gönderildi.

İtirazlar Değerlendirilecek

Evciler’e bağlı Gökçek Köyünde, İl Genel Meclisinin 06.12.2022 tarih ve 351 sayılı kararı ile onaylanan; 2531, 3267, 3276, 3676, 3677, 1997, 2962, 2963, 2964, 1770, 2990, 3260 parsellerde ve 167 ada 47 parseldeki imar planlarına ilişkin toplam 10 adet itirazın değerlendirilmesi konusunun görüşülmek üzere gerekli komisyonlara gönderildi.

Park Alanı Ve Yollar Komisyonda Görüşülecek

 Şuhut’a bağlı Efe Köyünde yer alan 327 ada 18 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazın imar durumunda bulunan park alanı ve yolların kaldırılması konusunun görüşülmek üzere oy birliği ile gerekli komisyonlara gönderildi.

Sağlık Ocağı Olan İmar Durumu Konut Olarak Değiştirilecek

Şuhut’a bağlı Efe Köyünde yer alan 436 ada, 3 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazın sağlık ocağı olan mevcut imar durumunun konut alanı olarak değiştirilmesi konusunun görüşülmek üzere gerekli komisyonlara havale edildi.

Ödenek Aktarılacak

İl Özel İdaresine ait iş makineleri ve araçların bakım onarımı için ayrılan ödeneğin yetersiz geldiği ve DMO kanalıyla pompadan alınan akaryakıt ile ataşman alımı için kendi kurumsal kodu altında bulunan ödeneklerden aktarma yapılması konusunun görüşülmek üzere gerekli komisyonlara oy birliği ile gönderildi.

İGM Üyeleri Müzeyi Ziyaret Edecek

Toplantı sonunda gündem dışı söz alan İYİ Partili Meclis üyesi Murat Orhan, Afyonkarahisar’ın en büyük müzesi ve Türkiye’nin ikinci büyük müzesi olan Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını söyledi. Orhan, bu müzeyi İGM üyeleri olarak ziyaret etme talebinde bulundu. Başkan Çoban’da düşüncenin güzel olduğunu ifade ederek böyle bir ziyaretin yapılabileceğini kaydetti.

Toy’un neden görevden alındı sorusuna yanıt

 

İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, görevden alınan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy ile ilgili ‘nede görevden alındı’ sorusuna yanıt vererek, “Genel sekreterlerin göreve gelmesi ya da görevden alınması valilikler ile İçişleri Bakanlığı uhdesindedir. Büyüklerimiz demek ki bu şekilde uygun görmüşler. Fakat bazı çevreler tarafından iddia edildiği gibi arkadaşımız herhangi bir yolsuzluk ya da başka bir suçtan dolayı görevden alınmamıştır” dedi.