Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı üç madde görüşüldü. Oylamaya sunulan maddelere oy birliğiyle kabul edilerek İlgili komisyonlara sevk edildi Afyonkarahisar il genel meclisine başta Afyonkarahisar olmak üzere ilçelerde kullanılmak üzere ek bütçe olarak 203 milyon 389 bin TL getirildi.

İGM’DEN DEVLET HASTANESİNE CİHAZ DESTEĞİ

İl Genel Meclisi’nin destekleriyle Afyonkarahisar devlet hastanesine katarak ameliyatı için alınan cihazla vatandaşlar sağlığına kavuşamaya devam ediyor. Konu ilgili İGM meclis üyelerini bilgilendirmek için il genel meclisine gelen Dr. Abdülkadir Obut, cihaz alımında emeği geçen herkese teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı. Obut; “2023 Ocak Ayı’nda cihazımız il genel meclisi destekleriyle alındı. Bu cihazdan önce maalesef çok sert kataraktlara müdahale edemiyorduk ve katarak ameliyatları geri kalıyordu. Hastalar ya şehir dışına ya da özel hastanelere başvurmak zorunda kalıyorlardı. Hastaların çoğu yaşlı olduğu için başka şehirlere götürme durumu olmayanlar ise maalesef ki gözünü kullanamıyordu. Çok şükür ocak ayından itibaren her türlü katarak ameliyatı artık devlet hastanemizde yapılabilmekte. Cihaz alımında sonra ki gene 9 aylık süreçte şuan yaklaşık 1000 hasta kataraktan kurtulmuş oldu. Ocak ayından 1 milyona alınan cihaz kendini 1 ay gibi bir sürede amorti ederek vatandaşlarımızı sağlına kavuşturmaya en az 10 yıl daha devam edecek. Alınan cihazla yapılan ameliyatlarda ağrı yok denilecek kadar az oluyor ve sonrasında ise hastanın toparlanması çok hızlı oluyor. Şimdi ise yeni bir talebimiz var. Biyomikroskop isminde bir cihazımız var göz muayenesi yaptığımız. Bu cihaz şuan elimizde iki büyütmeli olarak mevcut fakat yeni nesli beş büyütmeli olanlar var daha ayrıntılı bilgiyi bize verebilen ve daha detaylı muayene edebildiğimiz ve tanıyı atlamadığımız bir cihaza yani beş büyütmeli bir cihaza ihtiyacımız var. Bir diğer hususta göz sinir uçlarını çektiğimiz bir cihazımız var bunun uzaktan erişimi maalesef yok. Uzaktan erişim içinde bir yazılıma ihtiyacımız var. Onda da hastaların çoğu yaşlı ve sinir filmi yavaş çekildiği için programdan dolayı hastalar kuyrukta çok uzun sıralar beklemektedirler. Bu cihazla ilgili olarak il genel meclisinden desteklerini bekliyor ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum”. Dr. Abdurrahim Obut’un bilgilendirmesinden sonra devlet hastanesine gerekli olan cihazlar için 250 bin TL aktarılmasına oy birliğiyle kabul edildi.

YAKASENEK KÖYÜ’DEN BULUNAN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ ÜRETİME BAŞLADI

Sultandağı Yakasenek’te taşınmaz mülkiyeti İl genel meclisine ait olan ve 2020 yılından itibaren yapımına başlanılan güneş enerji santrali üretime elektrik üretimine başladı. Konu ile ilgili İl Genel Meclis üyelerine bilgi veren Afyonkarahisar il özel idaresi yatırım ve inşaat müdürü Neriman Gül Albay açıklamasında; “ Yakasenek köyü 436 ada 6 parsel nolu taşınmazla idaremiz tarafından 3.32 kW güçle bir güneş enerji santrali kuruldu. Yapım aşamasına gelecek olursak 2020 yılında çağrı mektubunu aldık, 14.10.2020 yılından OEDAŞ ile bağlantı sözleşmesini imzaladık ve o yıldan sonra yaşanılan pandeminin sebebiyetiyle 2022-2023 yıllarında 2 aşamalı olarak güneş enerji santrali ihalesini tamamlayarak 22.08.2023 yılında OEDAŞ’ın onayı ve kabulü ile güneş enerji santralini aktif hale getirdik. İlk üretimimizi yaptık önümüzdeki aylarda siz değerli il genel meclis üyelerine üretimle ilgili daha detaylı raporlarımızı sunacağız. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim diyerek sözlerine sonlandırdı. Daha sonra il genel meclisinde ihtisas komisyonlarından gelecek olan raporların görüşülmesi ve gündem maddelerinin oylanmasından sonra sona ererek bir dahaki bileşimin ise 1 Kasım’da olmasına karar verildi.>>İBRAHİM ARTIÇ

Editör: İbrahim Artıç