Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantılarının üçüncüsü gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem dışı ve gündem maddeleri görüşülerek meclis üyelerinin oyuyla karara bağlandı. Vali Kübra   Güran Yiğitbaşı imzalı bir gündem dışı madde okunarak görüşülmek üzere oy birliğiyle gerekli komisyonlara gönderildi. Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

KADINLARIMIZ EŞİT ŞARTLAR İÇERİSİNDE YAŞASINLAR 

Meclisin bir diğer gündemi de ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ oldu. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban yaptığı konuşmada, karınların gününü kutlayarak şöyle devam etti: "8 Mart Dünya Kadınlar Günü bu vesile ile tüm kadınlarımızın gününü kutluyoruz. Dünyanın her yerinde tüm kadınlarımız eşit şartlar içerisinde, huzur ve sağlıkla yaşamasını temenni ediyoruz. Biz erkekler yüzde 95 oranında dünyayı idare ettiğimizi düşünüyoruz. Ancak bizi de kadınlarımız idare ediyor. O yüzden kıymetlerini bilelim.”

KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI 

Öte yandan meclise konuk olarak Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kadın Meclis üyelerine MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan,  tarafından gül takdim edildi. Başkan Kocacan, mecliste yaptığı konuşmada tüm kadınların gününü kutlayarak şöyle konuştu: "Cennet annelerin ayağının altındadır. Savaşta dahi eli kılıç tutmuş bacılar analar vardır. Ben bu vesile ile tüm karınlarımızın gününü kutluyorum.” 

KONUT VE YAYA YOLUNA DEĞİŞTİRİLDİ

Dinar Uluköy Köyünde, tapusunda Yeni Mahalle, 2726 parsel numaralı taşınmazın park olan imar durumunun konut alanı ve yaya yolu olarak değiştirilmesi amacıyla hazırlanan İmar Planı ve eklerinin onaylanması konusundaki komisyon raporunun görüşülerek olumlu karara bağlandı. 

17 ADET ARSA SATILACAK 

Çay Akkonak Köyünde 2 adet, Deresinek Köyünde 6 adet, Dinar İlçesi Çiçektepe Köyünde 5 adet, Sultandağı İlçesi Kırca Köyünde 1 adet, Yakasenek Köyünde 2 adet, İhsaniye İlçesi Yeşilyayla Köyünde 1 adet olmak üzere toplam 17 adet arsa vasfındaki taşınmazın satılması konusundaki komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlandı. 

PALETLİ YÜKLEYİCİ BELEDİYE VERİLİYOR 

İl Özel İdaresine ait, 1982 model Fiat FL10C marka paletli yükleyici; nakliyesi. transferi ve diğer masrafları Belediye Başkanlığına ait olması şartıyla Dinar İlçesi Tatarlı Belediye Başkanlığına verilmesi konusundaki komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlandı. 

ÖDENEK AKTARILACAK 

2023 Mali Yılı Bütçesi ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğüne ayrılan ödeneklerden akaryakıt ve madeni yağ alımları ödeneğinden 5 Adet damperli kamyon alımı ödeneğine 7 milyon 500 bin TL taşıt kiralama ödeneğine 2 milyon 500 bin TL ve akaryakıt tanker alımı ödeneğine de 750 bin TL ödenek aktarılması konusundaki komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlandı. 
>>MEVLÜT TINAS