İl Genel Meclisi ikinci bileşimi gerçekleştirildi. Toplantıda gündem Gazze’de yaşanan katliam ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günüydü. Öncelikle valilikten gelen gündem dışı maddeler okunarak oylamaya sunuldu. Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündem dışı maddeler oylandıktan sonra yetkili komisyonlara sevki gerçekleştirildi.

Vali Yiğitbaşı, Sandıklı’da vatandaşları dinledi Vali Yiğitbaşı, Sandıklı’da vatandaşları dinledi

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUM

Maddelerin görüşülmesinin ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Sultandağı İl Genel Meclis Üyesi İsmahan Nergiz, kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının önemine değinerek, seçme seçilme hakkının ardından 17 tane kadın milletvekilinin ilk defa meclisi girdiğinin altını çizdi. Nergiz, “Anayasa değişikliği ile 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. 1935 yılında 17 kadın milletvekili seçilmiştir. Türk kadını her alanda erkeklerle el ele, yan yana çalışmıştır. Bize bu hakları veren, bize bu güzel günleri yaşatan rehberimiz, önderimiz ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle anıyorum. Tamamen hürmet ve onur duyduğum ve bu ülkenin yurttaşlarından birisi olduğun için onur duyuyorum. Hayatta, siyasette ve iş yaşamımda sonsuz motivasyon kaynağım olan Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkı içinde çok minnettarım.  Medeni cesaret gösteren ve her alanda bende varım diyen bütün kadınlarımızın gününü kutluyorum”

5 ARALIK’I DÜNYA KADIN HAKLARI İLAN EDEN AVRUPA BİRLİĞİ NEREDE?

Daha sonra söz alarak Gazze’de ki İsrail katliamına değinen Milliyetçi Hareket Partisi Çay İl Genel Meclis Üyesi Faruk Kökcür, “Gazze’de kadınlar ve çocuklar katledilirken Avrupa birliği nerede diyerek açıklamalarına devam etti. Kökcür, Türk milleti, “cennet anaların ayağının altındadır” diyen bir milletiz. Şimdi bakalım kanayan yaraya Gazze’ye, maalesef birleşmiş milletler 13 Kasım’da yayınlanan ölen kadın sayısı 3130 ölen çocuk sayısı da 4660 kişi olarak açıkladı. Bunlar savaşan askerler değil masum insanlar. Avrupa’da ki kadın hakları savunucuları nerede ? Bizim tarihimize bakacak olursak Hun İmparatorluğunda kadın ve erkek birlikte devlet yönettiler. Ama bakıyoruz ki orada ölen masum insanlara üzülüyoruz. İsrail terörist devlet. Kimse bir şey diyemiyor birleşmiş milletler  ses çıkarmıyor. Neymiş Avrupa birliği 1952’de Dünya Kadın Hakları günü demiş, batsın sizin kadın hakları gününüz. Gözümüzün önünde bütün Dünya’nın önünde İsrail’in  Gazze’ye yaptığı zulüme baksanız ya. Bizde nice savaşlara girdik. Nerede yazmış Türk askerinin kadına ve çocuğa dokunduğu, gerçek kadın hakları koruyucuları Türklerdir, Türk erkekleridir. Ben başta devletimizin kadınlara verdiği değerden dolayı çok teşekkür ediyorum. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününü de kutluyorum” dedi. >>İBRAHİM ARTIÇ