İl Genel meclisi başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında ve meclis üyelerinin tam olmasıyla birlikte oturuma başlandı.

İlk olarak vali Kübra Güran Yiğitbaşı’dan gündem dışı olan 2023 Mali yılı gider bütçesinden yıl içinde yapılan harcamalarda muhtalif harcama kalemlerindeki ödeneklerin, yıl sonuna kadar yetmeyeceği anlaşılmış olup, ödeneği fazla gelen harcama kalemlerinden, ödeneği eksik gelen harcama kalemlerine aktarma yapılması maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Taşoluk Belediye Spor Kulübü’nden bir şampiyon, bir üçüncülük Taşoluk Belediye Spor Kulübü’nden bir şampiyon, bir üçüncülük

İGM’DE ENGELLİLER UNUTULMADI

Gündem maddelerinin görüşülmesi, oylanması ve gerekli idarelere sevk edilmesinin ardından 3 aralık engelliler günü vesilesiyle bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, 3 aralık engeliler günü olarak kutladığımız bir gün. Hepimiz bir şekilde engelli adayıyız. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Hayat bize engel tanımazken, engelli vatandaşların da hayatı engelsiz yaşamaları için elimizden ne gelirse yapmalıyız.

ENGELLİ BİREYLERİMİZİN BİRGÜN DEĞİL HERGÜN FARKINDA OLMALIYIZ

Gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis Üyesi Faruk Kökcür, 3 aralık engelliler gününü dair açıklamalar yaptı. Kökcür, 1992’de 3 aralık engelliler günü olarak kabul edilmiştir. Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de engellilerin farkındalığını kabul etmek etkinlikler yapılmaktadır. Engelli bireylerimizin bir gün değil, her gün farkında olmalıyız.  Engellilik sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren konudur. Herkesin katkısına, duyarlılığına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur. Hayatımızın her alanında her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmalıyız. Engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam sunmak, başta devletimizin sonra her birimizin asli görevidir. Araştırdığımız kadarıyla Türkiye’de ocak 2023’de 2 milyon 500 bin engelli birey olduğu ortaya çıktı. 6 şubat depreminden sonra yaklaşık yaklaşık 850 bin vatandaşımız engelli hale geldi. 3 milyon 500 bin engelli aynı zamanda kayıtlı olmayan engellilerde var yaklaşık 4 milyon civarında ülkemizde engelli sayısı var. Bu nedenle biz farkında olmayız. Her zaman onların yanında olmalıyız bu nedenle hayata engel yok diyerek 3 aralık engelliler gününü kutluyorum.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yarın saat 10:30’da bileşiminin devamının yapılmasına karar verildi. >>İBRAHİM ARTIÇ