Hayati İnanç öğrencilerle buluştu
Afyonkarahisar Belediye tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) Ünlü Yazar ve Şair Hayati İnanç ile söyleyişi programı düzenlendi.   
AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Öner, Süleyman Karakuş, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, her zaman öğrencilerin yanında olduklarını ve desteklediklerini ifade ederek şöyle konuştu:  “Afyonkarahisar’da öğrencilere ve vatandaşlarımıza yönelik organizasyonlarımız devam ediyor. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Her zaman öğrencilerimizin yanındayız ve destekçileriyiz.” Başkan Zeybek’in ardından ünlü Şair ve Yazar Hayati İnanç, sahneye geldi. Hayati İnanç’ı dinlemek isteyen yüzlerce kişi salonu hınca hınç doldurdu. Katılımcılar İnanç’ı dakikalarca ayakta alkışladı. 

WhatsApp Image 2022-12-21 at 21.43.17
ÇARESİZSENİZ ÇARE SİZSİNİZ 
İnanç, konuşmasına birçok önemli konuya değinerek şu ifadelere yer verdi: “Selam vermek, nasılsın diye sorma bir nezaket göstergesidir. Adam o moral ile akşama kadar hayırlı iş işler. Moral kazanır. Moralini bozarsın, panik atak olur. Gönül çok ince ve zariftir, kırılabilir. Baltayla mı vurduk ne oldu da kırıldı deme kırılabilir. Bir bakış, bir bakmayış bazen kırar. Kalp kırmakta çok tehlikelidir. Ne kadar tehlikeli söyleyeyim, eski bir söz vardır. "Dil şikest olanlar hasmullah olur!" Gönül kıranlar Allah’ın düşmanı olur diyor. Görüyor musunuz? Aman dikkat. Ne varsa biz de, sağda solda çare aramayalım. Çaresizseniz, çare sizsiniz. Kendimizi düzeltelim.”  
İLK ÖNCE KENDİNİZİ DÜZELTİN 

WhatsApp Image 2022-12-21 at 21.37.44
İlk önce insanın kendisini düzeltmesi gerektiğini ifade eden İnanç konuşmasına şöyle devam etti: “Eyvah gençler şöyle yetişmiyor, böyle yapmıyor. Bırakın şimdi bunları sin kendinizi düzeltin. Öğretmen arkadaşlara o ilmin en önemli maddesini söyleyeyim. Bak ne kadar iddialı söylüyorum. Ben de bir öğretmenim de ondan, aynı zamanda ben de bir öğrenciyim de ondan. İşin içinden geliyorum yani. 61 yıldır talebiyim, 61 yıldır da muallimim benim işim bu. İnsanoğlu öğrenmeye bayılır, öğretilmekten nefret eder. Sakın öğretmeye kalkma. İnsanoğlu öğrenmeye bayılır. Sen ona örnek ol, göster ve yaşa. Söylemene gerek yok, kapar o. Hem de nasıl kapar, beklediğinden daha iyi kapar. Çok yanlış yapıyoruz, sistemimizde böyle bizim. Şunu şunu öğreneceksin diye çocuğun tepesine dikiliyoruz, elimizde bir sopa. Ezberle bakalım, gönülsüz olmaz. O yüzden bu konularda çok hassas olmamız gerekir” Konuşmaların ardından İnanç, kendisine yöneltilen soruları yanıtlamasıyla program devam etti.

WhatsApp Image 2022-12-21 at 21.37.26