Feci kaza! İki yakın arkadaşın hayatını aldı
Feci kaza! İki yakın arkadaşın hayatını aldı
İçeriği Görüntüle

Peki, Halil Nural Destici kimdir? Neden öldü? Mustafa Destici ile yakınlığı ne? Cenaze töreni ne zaman yapılacak?

Büyük Birlik Partisi’nde üzüntüye neden olan vefat haberinin ardından parti kaynaklarından ve siyasi isimlerden peş peşe taziye mesajları geldi. Vefat nedeniyle Mustafa Destici’nin bugün gerçekleştirmesi planlanan basın toplantısının da iptal edildiği bildirildi.

HALİL NURAL DESTİCİ KİMDİR?

Halil Nural Destici, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ağabeyi olarak biliniyor. Eskişehir’in Günyüzü ilçesine bağlı Gecek Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Destici, uzun yıllardır ailesi ve yakın çevresi tarafından tanınan bir isimdi.

Kamuoyunda doğrudan siyasi kimliğiyle öne çıkmayan Halil Nural Destici, son olarak vefat haberiyle gündeme geldi. Destici ailesinin yakın çevresinden edinilen bilgilere göre cenaze töreni memleketi Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

HALİL NURAL DESTİCİ NEDEN ÖLDÜ?

64 yaşında hayatını kaybeden Halil Nural Destici’nin ölüm nedenine ilişkin resmi ve ayrıntılı bir açıklama yapılmadı. Kamuoyuna yansıyan bilgilerde yalnızca vefat ettiği bilgisi paylaşılırken, sağlık durumuna veya ölüm sebebine ilişkin detay verilmedi.

Vefat haberinin ardından siyasi çevrelerden çok sayıda taziye mesajı yayımlandı. BBP teşkilatları ve çeşitli siyasi isimler, sosyal medya üzerinden Destici ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

MUSTAFA DESTİCİ İLE AKRABALIĞI NE?

Halil Nural Destici, Mustafa Destici’nin ağabeyidir. Vefat haberi sonrasında kamuoyunda “Mustafa Destici ile akraba mı?” sorusu gündeme gelirken, Halil Nural Destici’nin BBP liderinin öz ağabeyi olduğu öğrenildi.

Yaşanan acı kaybın ardından Mustafa Destici’nin programlarını iptal ettiği ve ailesiyle birlikte cenaze sürecine katıldığı belirtildi.

CENAZE TÖRENİ NEREDE VE NE ZAMAN?

Halil Nural Destici’nin cenazesinin, 4 Haziran Perşembe günü Eskişehir’in Günyüzü ilçesine bağlı Gecek Mahallesi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği açıklandı.

Cenaze törenine siyasi isimlerin, BBP teşkilatlarının ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

Muhabir: Betül Sert