Göreve başlamasının ardından Türkiye’deki üçüncü resmi ziyaretini Afyonkarahisar’a gerçekleştiren Büyükelçi Kalandia, kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri karşısında hayranlığını dile getirdi.

Ziyaret, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın önerisiyle gerçekleşti ve İkbal Thermal Hotel & Spa ev sahipliğinde yapıldı.

“Afyonkarahisar, Dünyanın Görmesi Gereken Şehirlerinden Biri”

Ziyaret kapsamında Frig Vadisi, Afyon Kalesi, yöresel gastronomi noktaları ve yerel halkla temas içeren programlar gerçekleştiren heyet, şehrin sıcak karşılaması ve otantik atmosferi karşısında oldukça etkilendi.

Büyükelçi Kalandia, ziyaretin sonunda şu sözlerle duygularını paylaştı:

“Afyonkarahisar, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da mutlaka görmesi gereken nadide şehirlerinden biri. Bu gezi bizim için unutulmaz bir deneyim oldu.”

Tasavvuf eğitimi yerinde yapıldı
Tasavvuf eğitimi yerinde yapıldı
İçeriği Görüntüle

Türkiye-Gürcistan Dostluğuna Katkı

Afyonkarahisar’daki temaslar, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin pekişmesine önemli bir katkı sundu. Kalandia ve beraberindeki heyet, Afyonkarahisar’a yeniden gelmek istediklerini belirterek, Türkiye’nin kültürel çeşitliliğine ve tarihi mirasına olan ilgilerini de vurguladı.

Zafer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ZAFTODER) Başkanı Ali Gümüşhan, Gürcistan Türkiye Büyükelçisi Archil Kalandia’nın Afyonkarahisar’a gerçekleştirdiği anlamlı ziyaretin ardından önemli bir değerlendirmede bulundu. Gümüşhan, bu tür diplomatik temasların kentin turizm potansiyelini uluslararası alanda tanıtmak açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

“Afyonkarahisar Dünya Markası Olma Yolunda”

Gümüşhan açıklamasında, Afyonkarahisar’ın yalnızca termal ve gastronomi kenti olarak değil, diplomatik turizm ve kültürel diplomasi alanında da güç kazandığını belirtti: “Sayın Büyükelçimizin şehrimize gerçekleştirdiği bu ziyaret, sadece bir diplomatik temas değil; aynı zamanda Afyonkarahisar’ın dünya sahnesine ne kadar hazır olduğunu gösteren bir mesajdır. Şehrimiz artık uluslararası heyetlerin, büyükelçilerin, yatırımcıların ilgisini çeken bir merkez konumundadır.”