Gözler TCMB'nin Faiz Kararına Çevrildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu gün ilk kez Fatih Karahan başkanlığında Para Politikası Kurulu toplantısı gerçekleştirecek. Toplantının ardından açıklanacak olan faiz kararının piyasaları nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

AK Partili vekillerden Bakan Yerlikaya’ya ziyaret AK Partili vekillerden Bakan Yerlikaya’ya ziyaret

Para Politikası Kurulu'nun faiz kararı bugün saat 14.00'te açıklanacak. Seçimlerin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek Merkez Bankası Başkanlığı'na da daha sonra görevden alınan Hafize Gaye Erkan getirildi. İlk PPK toplantısında faiz 650 baz puan artırılarak ilk önce yüzde 15'e daha sonraki aylarda yapılan artırımlarla faiz yüzde 45'e ulaştı. Son toplantıda, Karar metninde, gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığı belirtilmişti. Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan Para Politikası Kurulu'na bugün ilk kez öncülük edecek. Ekonomistlere göre faiz sabit tutulacak. Ancak bunu yeterli görmeyenler de var.

Faiz kararı öncesi dolar TL kuru 31,03 TL, gram altın fiyatları ise 2 bin 25 lira seviyelerinde seyrediyor. Piyasaların gözü yılın ikinci Para Politikası Kurulu PPK toplantısından çıkacak faiz kararına çevrilmişken döviz ve altında ne yönde bir değişim olacağı da merak ediliyor.