Toplantıya AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, iş insanı Önder Artuk ve AKÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karakaş katıldı.
Toplantı saygı duruşu, istiklal marşı ve Kur-an'ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Toplantıda Genç MÜSİAD tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi izlenirken toplantının ilk konuşması Genç MÜSİAD Afyonkarahisar son dönem başkanı Sezer Sayılı'dan geldi. Sayılı şehir yöneticilerine teşekkür ederken Genç MÜSİAD'dan herkesin haberdar olması için çalıştıklarını söyledi. Sayılı aynı zamanda bayrağı devrettiği ve yöneticiliğiyle, karakteriyle örnek aldığı Mehmet Karakol'un merhum babası Ahmet Karakol'a Allah'tan rahmet diledi.

Sayılı'nın ardından konuşan çiçeği burnunda başkan Mehmet Karakol Genç MÜSİAD'ın ilkelerine ve amaçlarına dikkat çekti. Karakol konuşmasında;
      ''Genç MÜSİAD, İlkelerinden taviz vermeyen ve mesleki birikime dikkat çeken gençlerin oluşturduğu bir platformdur. Bizler zamane gençleri değil zamanın gençleri olmayı seçtik. Vatanına milletine faydalı olmayı seçtik. MÜSİAD aynı zamanda bir eğitim kurumudur. Ümmetin derdiyle dertlenmek bizim en büyük gayemizdir. Hiç bir zaman umutsuz ve ümitsiz olmayacağız. Gün gelecek içerisinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde sona erecek. 
''OMUZLARIMIZDA AĞIR BİR YÜKÜN OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ''
Yeni başkan Mehmet Karakol, omuzlarındaki ağır yükün farkında olduklarını söylerken sözlerine şu şekilde devam etti.
''Bu günden itibaren omuzlarımıza ağır bir yük yüklendiğinin farkındayız. Ülkemize ve şehrimize katma değer katmak için çalışacağız. Yeni Türkiye için taşın altına elimizi koyacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu zamana kadar bu davaya gönül vermiş herkese teşekkür ediyorum. Rabbim çıktığımız yolda bizi uyandırmasın.'' dedi.

Karakol'un ardından konuşan Afyonkarahisar MÜSİAD Şube Başkanı Ercan İşlek gençlere seslendi. Gençlere çalışıp gelişmeleri ve gurur kaynağı olmalarını söyleyen İşlek konuşmasında;
''Türkiye sadece Türkiye'den ibaret değildir. Bizlerin gönül sınırları oldukça geniştir. Bu gün Afrika'da dahi gönül sınırlarımıza giren insanlar vardır. Gençlere önerimdir. Dil örenmeye özen gösterin. En iyi doktor, en iyi mühendis olmamız lazım. Güncel gelişmelere ayak uydurmamız gerekmektedir. Bizler milli değerlerimizden asla sırt çevirmeden gelişmeye devam edeceğiz. Gençler öyle çalışmalılarki bizlerin yapamadıklarımızı yapmalı ve bizlerin gururu olmalılar. Bu güzel günde yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Allah yar ve yardkmıcınız olsun.'' dedi.

İşlek'in ardından konuşan Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Abdal MÜSİAD'ın yoluna durmaksızın devam edeceğini söyledi.
''ÜLKEMİZİ GELİŞMİŞ OLAN ÜLKELER ARASINA SOKMAK BİZ GENÇLERİN GÖREVİDİR.''
Abdal, Genç MÜSİAD'ın sadece kendi menfaatini düşünmediğini söylerken sözlerine şu şekilde devam etti. 
      ''Bu gün bu güzel şehirde böyle güzel insanlarla birlikte olmaktan duymuş olduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Yıllar önce kurulmuş olan bu organizasyon geçmişte ve günümüzde her zaman gelişmeyi ve üretmeyi amaçlamış bir topluluktur. Genç MÜSİAD ilim ve azimle yalnızca kendi menfaati için değil toplumsal menfaati gözeterek çalışmıştır. Bu çalışmalar durmaksızın devam edecektir. Ülkemizi gelişmekte olan ülkeler arasından gelişmiş olan ülkeler arasına sokmak biz gençlerin görevidir. Genç MÜSİAD ülkemizin girişimci ruhunu ortaya koyan en önemli kurumdur.''
''ÜLKEMİZ 2022 YILINI REKORLARLA AÇTI.''
Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Abdal;
      ''Dünyasa yaşanan krizler sosyal medya üzerinden gençlere karalar bağlatmaya çalışıyor. Türkiye güçlü iç piyasası ve genç nüfusu ile benzersiz fırsatlara ulaşmak açısından eşsizdir. Türkiye 4 saat uçuş mesafesi ile 1.3 milyar nüfusa erişebilmektedir. Ülkemiz 2021 yılını rekorlarla kapatırken 2022 yılını rekorlarla açtı. Bunları neden anlatıyorum. Karamsarlık en iyi zamanda dahi birileriyle temsil ediliyor. Bizim gibi inançlı insanların böyle bir lüksü oldığunu düşünmüyorum.'' dedi.

Abdal'ın ardından konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Afyonkarahisar'ın vizyoner iş insanlarıyla geleceğe yürüdüğünü söyledi. Keklik konuşmasında;
      ''Genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ederken yeni başkanımıza ve ekibine başarılar diliyorum. Afyonkarahisar ilimiz yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla, vizyoner iş insanlarıyla geleceğe yürüyor. İş insanlarımız çağın gerektirdiği her şeyi araştırarak geliştirerek vizyonlarıyla şehrimize ülkemize çok ciddi değer katacaktır. İl yöneticileri olarak bizlerin sizlerden beklentimiz budur. Bu gün ve gelecekte üretimi ve istihdamı geliştirerek geleceğe emin adımlarla yürüyeceğinize inanıyorum.'' dedi.

Toplantının konuşması AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri'den geldi. İleri, gençlerin Türkiye yüzyılında büyük bir önem arz ettiğini söyledi.
''VİZYONER DÜŞÜNCELER SİZLERLE HAYAT BULACAKTIR''
Cumhurbaşkanımızın vizyoner düşüncelerinin gençlerle hayat bulacağını söyleyen İleri;
''Cumhurbaşkanımızın geleceğe dair vizyoner düşünceleri siz değerli gençlerimizle hayat bulacaktır. Piyasaların çok hızlı olarak değiştiği şu dönemde bizlerin iş kültürünün gerçekten çok etkin olduğunu görüyorum. Sizlerin genç iş insanları olarak Türkiye yüzyılında çok ciddi önem arzettiğinizi düşünüyorum. Bizim iş kültürümüz dünyada eşine az rastlanır bir iş kültürü. Özellikle yüksek teknoloji sektöründe yüksek bir uyum sağlama gücüne sahibiz. İnşallah sizlerde yeni başkanımız liderliğinde ilerlemeye devam edeceksiniz. Bunca yeniliği nasıl hayata geçirmişsek sizlerin enerjisi ile çok daha fazlasını hayata geçireceğiz buna inanıyorum.'' dedi.

Konuşmaların ardından toplantı genç iş insanlarına hediyelerinin takdim edilmesi ile birlikte son buldu.