Arıların çiçek ve bitkilerden topladığı polenleri kovana getirerek kendi enzimleriyle fermente etmesiyle oluşan arı ekmeği, zengin besin içeriği sayesinde özellikle sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilgisini çekiyor.

"1 Çay Kaşığı Arı Ekmeği, 1 Kilogram Ete Eşdeğer"

Bal üreticileri, arı ekmeğinin yüksek protein değerine sahip olduğunu belirterek, bir çay kaşığının yaklaşık 1 kilogram ete eşdeğer protein içerdiğini ifade ediyor. Diyet yapan bireyler ve çocukların gelişimi için önerilen bu besinin, birçok sağlık problemine iyi geldiği düşünülüyor.

Eskiden Çöp Olarak Atılıyordu, Şimdi Yerli Arıcılar Üretiyor

İmam ve Vaizlerin de maaşları belli oldu
İmam ve Vaizlerin de maaşları belli oldu
İçeriği Görüntüle

25 yıldır arıcılık yapan Engin Ekinci, son yıllarda yerli arıcıların arı ekmeği üretimine yöneldiğini vurguluyor. Ekinci, "Arı ekmeği olmazsa arı olmaz. Arılar çiçeklerden getirdikleri polenleri kendi enzimleriyle işleyerek bu besini oluşturuyor. İçeriğinde 22-23 çeşit amino asit barındırıyor ve protein açısından oldukça zengin. Birkaç yıl önce bu ürün değerlendirilmiyor ve çöpe atılıyordu, ancak artık büyük ilgi görüyor" diye konuştu.

Şifa deposu olarak görülen arı ekmeğinin üretimi her geçen yıl artarken, sağlık açısından sunduğu faydalar ile dikkat çekmeye devam ediyor.