Ankara’nın Yeni Mahalle İlçesi Belediye Başkanı Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Fethi Yaşar, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Burcu Köksal, Mehmet Taytak, Hakan Şeref Olgun, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer’e ziyaretlerde bulunan Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri Afyokarahisarlı iş insanı Kazım Özer’e de konuk oldular.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti heyeti Başkan Sezer Küçükkurt ile Yöneticiler Bekir Yeşilay, Mehmet Emin Güzbey, İsmail Akar, Önder Artuk, Ömer Elçi, Hakan Dilek, Mehmet Abdioğulları ve Faruk Kılınç’tan oluştu.

“ANKARA’DA YENİ BİR AFYONLULAR EVİ YAPILMASI İÇİN HER DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIM”

Yerel basın kuruluşlarının demokrasinin işlemesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Afyonkarahisarlı hemşehrilerinin ziyaretinden son derece mutlu olduğunu belirtti. Kendisinin Belediye Başkanhığı döneminde yerel basın yayın organlarına her zaman destek vermeye çalıştığını belirten Başkan Fethi Yaşar, “Yerel basın çok önemli. Yerel basın yayın organları yaşatılmalı. Giderek kan kaybediyorlar. Yeni Mahalle’de de bu böyle. Bu yüzden destek veriyoruz. Aylık belli bir miktar belirliyoruz. Yaşamalı bu kuruluşlar. Bu mahallede yaptığımız bir hizmeti diğer mahalledeki vatandaş bilmiyor. Bunu duyurmanın yolu yerel basın yayın organlarından geçiyor. Çok güçlü bir basın ekibi kurdum Yeni Mahalle Belediyesi basın biriminde 22 kişi çalışıyor. Hizmet varsa anlatacağız, hizmet yoksa neyi anlatacaksınız ki? Basınla buluşmayı tercih etmiyorsanız ortada bir şey yok demektir” dedi. Yenimahalle’de kendisinden önce 5 dönem belediye yönetimi gelip geçtiğini, kendisinin göreve geldiğinde Belediye Binası’ndan başka bir bina devralmadığını anlatan Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar şöyle konuştu:  “Ben belediye binasından başka hiçbir şey devralmadım başkan olurken. Türkiye’de bunun bir örneği yoktur. Yeni Mahalle’nin Türkiye’de bulunan 1100 küsur ilçe arasındaki sıralaması 170-180’lerde idi. Bu yıl bu sıralamada Yeni Mahalle %’incidir. Önümüzdeki ilçeler Şişli, Kadıköy ve Çankaya gibi ilçelerdir. Tarihi bir ilçe değiliz. 1948’de kurulmuşuz biz. Yeni Mahalle’yi 138 milyon TL bütçe ve bunun karşısında 169 milyon borçla devraldım 2009 yılında. Bu yılın bütçesi 2,1 milyar TL, denk bütçe ile gidiyorum hep. Eğitimde Ankara’da birinciyiz. Ticaretin yüzde 41’i Yeni Mahalle’de yapılıyor. Ben geldiğimde bu oran % 27’lerde idi. Ama ben ticaretin gelişmesi için tüm kapıları açtım. Açılışı yapılan her işyerine gitmeye çalışıyorum. Onların hepsi bir iş kapısı. 1 günde küşat veriyorum. Yeni bir işyeri açılmışsa ona bu küşatı veriyor ve diyorum ki 14 gün sonra sana benim personelim gelecek. Dediklerin doğru mu diye bakacaklar, doğru ise ruhsatını verecekler diyorum. Yeter ki itfaiye ve içkili yer gibi asli ihlaller olmasın. 14 gün sonra da ekibimiz gidiyor işyerine ruhsatını veriyor. Vatandaş buraya gelip gitmek zorunda kalmıyor, adam dükkanını açmış iş yapacak buraya neden gelsin. Bunlar insanda tabi ki iz bırakıyor.”

BELEDİYE BAŞKANI PARAYI ÇARÇUR ETMEMELİ

Başarılı bir belediye başkanının avukat, doktor, mühendis olabileceğini ama kendisinin ticaret adamlarının daha iyi başkanlık yaptığına inandığını aktaran Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bana göre başkan olacak kişinin önce bir şeyler alıp satması gerekir. Neyi nereden nasıl alacağını bilecek bir belediye başkanı. Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa belediye de öyle yönetilmeli. Halkı dinleyeceksin, siyasetçiyi değil. Bu devletin parası var. Belediye Başkanı parayı çarçur etmemeli. 5 liralık malı 1’e satıyor, 1 liralık malı 5’e alıyorsa bir şey yapamaz. Parayı kendi paran gibi görür ve harcarsan olur bu iş. Her yönetici başarılı olmak hedefiyle göreve gelir, kimi başarılı olur, kimi olamaz. Bunu kabul etmemiz lazım. Ben burada partimden daha çok oy alıyorsam bu benden olan memnuniyeti gösterir. Siyaseti seçilince kenara bırakmalıyız.  CHP Genel Başkanım 2 kez Ankara Büyükşehir’i teklif etti, kabul etmedim. Yeni Mahalle’ye bir vefam var. Kendi şirketlerimde 2 binin üzerinde kişi çalışıyor. Çocuklarımın hepsi burada doğdu. Belki Mansur Bey’den daha çok oy alırdım, anketler de bunu söylüyordu. Belli bir yaşa da geldim. Ticaret adamının belediyelerdeki başarısı gerçekten bir başkadır.”

“KİRAZ İÇİN ÇAY VE FINDIK GİBİ ALIM POLİTİKASI BELİRLENMELİ”

İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Milletvekillerinin biraraya gelmesi için kendisinin üzerine düşen görevleri yerine getireceğini belirterek, “Davet tecrübeli milletvekillerimize yakışır. Ben her zaman hazırım” dedi. Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ve Cemiyet yöneticilerini TBMM’deki makam odasında kabul eden İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun masasının üzerinde duran “Hz. Ali’den devlet adamlarına öğütler” isimli kitabını göstererek, “Bu kitabı Milletvekilimiz Ali Özkaya bey tüm milletvekillerimize göndermiş. Bana da geldi, teşekkür ediyorum. Ali Özkaya Bey’i ziyaret edeceğim. Hac ziyaretini tebrik edeceğim. Kitap için de teşekkür edeceğim” dedi. Afyonkarahisar’da üretilen kirazın değerlendirilmesi için Devlet’in çay alımı, fındık alımı gibi bir politika belirlemesi gerektiğini dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “Kiraz için çay ve fındık gibi bir sistem kurulmalı. Böyle olmaz. Bu yılı kaçırdık gelecek yıl mutlaka bunu hazırlamalıyız. 3 tane firma geliyor, yüksekten fiyat veriyor, diğer firmalar bunu görünce gelmiyor. O 3 firma daha sonra fiyatları aşağı çekince istedikleri gibi at oynatıyorlar. Bu döneme yetişmez ama ben buna çalışacağım” dedi. İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayının kim olacağıyla ilgili soruları cevaplandıran İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “Belediye Başkan aday adaylarımız var ama isimleri veremem. Herkes aday adayı olabilir. Benim öyle bir düşüncem yok. Muhammet Başkan da isterse tabii ki aday adayı olabilir” dedi. Bu dönem görev yapan Afyonkarahisar Milletvekillerinin bir araya gelerek Afyonkarahisar’ı sorunlarını tartışması gerektiğini belirten Milletvekili Olgun, “Beni çağırsınlar her yere giderim. Benim yapmam gerekiyorsa ben de yaparım ama tecrübeli milletvekillerimiz var. Onlara yakışır, ben onlardan bekliyorum. Onlar varken benim çağırmam ayıp olur. Ders vereceğim dedim kabul etmediler. Şimdi ders versinler diye bekliyorum. Diyalog faydalıdır, diyalog olursa yanlış beyan da olmaz. Sayın Yurdunuseven benim için vekillik dersi vereğim diyordu kayboldu gitti falan demiş, halbuki AKÜ’deki törende hemen karşısındaydım. Ali Özkaya bey de vekil olsun da ondan sonra televizyona çıkalım demişti, ondan da ses yok. Bekliyorum davet etsinler diye. 24 saat hazırım” dedi.

“AFYONKARAHİSAR LOBİSİNİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Ankara’daki Afyonkarahisar lobisinin güçlenmesi gerektiğini söyledi. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ve Cemiyet yöneticilerini TBMM’deki makam odasında kabul etti. Afyonkarahisar’da Vali Hanım’ın öncülüğünde düzenlenen toplantıda Afyonspor’daki yönetim sıkıntılarını çözdüklerini belirten MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Afyonspor problemini çözdük. 11 milyon 600 bin TL borç var. Yeni Başkanımız ve yönetim bu borcu kendileri karşılayacak. Dün bir isim daha geldi, onu da yönetime dahil ettik. Dediklerini yaparlarsa eğer Afyonspor için ek kaynağa gerek kalmayacak. Afyon’un futbol takımları açısından bir kamp merkezi olması 5 yıl önce benim başlattığım bir çalışma idi. Bugün amacına ulaşmış olmasını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Samet Aybaba bana bunu önermişti. Otellerin sahipleri birer saha yapsınlar ve bu sahalar onlara zimmetli olsun demiştik. En büyük kazancı otellerimiz sağlayacak sonuçta. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek sağolsunlar bu konuyla ilgilendiler ve sonuçta 81 takım Afyon’a kamp için geldi o dönem. Ben o zaman hepsine de teşekkür mektubu yazdım. Yeniden Afyon’a davet ettim bu kulüplerimizi. Bu yıl gelen kulüp sayının daha da arttığını görüyor ve mutlu oluyoruz” dedi.

“AK PARTİ’NİN ADAYINI İSTİŞARELER BELİRLER”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti’nin Afyonkarahisar Belediyesi’ni elinde tutmak için makul ve meşru tüm yolları deneyeceğini belirterek, “Değil Burcu hanım CHP’nin tamamı karşımıza gelse Afyonkarahisar Belediyesi’ni onlara teslim etmeyiz” dedi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya TBMM’deki makam odasında Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ile AGC yöneticilerini ağırladı. Gazeteciler tarafından Hakan Şeref Olgğun’un kitapla ilgili teşekkür mesajı iletilen Ali Özkaya, “TBMM’de görev yapan 600 milletvekilimizin tamamına Hz. Ali efendimizin önerilerini içeren kitabı hediye ettik. Bir milletvekilimiz aradı Alevi misiniz diye sordu. Anlattım kendisine çok teşekkür etti, Hz. Ali efendimizin yanlış tanındığını, böylesi bir bilgilendirmenin önemli olduğunu belirterek bana teşekkürlerini iletti” dedi. Hz. Ali tarafından dönemin Mısır Valisi’ne gönderilmiş mektuplarından derlenen bilgileri içeren kitapla ilgili konuşan Ali Özkaya, “Bu kitabı ilk kez Vehbi Dinçerler’e göndermiştim. Yenice Milletvekilliğinden ayrılmıştı Vehbi Dinçerler. Biz bu kitabı Özal’la birlikte her akşam okurduk. Buradan elde ettiğimiz bilgiler ve düşüncelerle bir çok hizmet gerçekleştirdik. Mesela Fak-Fuk-Fon bunlardan birisidir demişti. 600 milletvekilimize bunu gönderdim. Hz. Ali Efendimiz ilmin kapısıdır” dedi. Dr. Mahmut Koçak’ın aday adaylığıyla ilgili sorulara da cevap veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Hayat yaşadıklarından tecrübe almayı ve sonrasında ufka bakmayı gerektirir. Geriye bakarsak kimse kimsenin yüzüne bakamaz. Unutmak çok önemli bir nimettir. Ufka bakmak zorundayız. Geçmişte yaşadıklarımızı da yok sayacak değiliz. Peygamber Efendimiz Müslüman bir delikten iki kez sokulmaz diyor. Bu sözümü Mahmut Bey ile irtibatlandırmayın, onu kastetmiyorum ama tüm bunları gözeterek istişare edeceğiz. Herkes aday olabilir. Ben mesela Belediye Başkan adaylığını istemem. Ben daha çok mesleğimle ilgili ulusal siyaseti seviyorum. İttifak konusunda ise konjonktüre bakılacak. Afyonkarahisar AK Parti için önemlidir. AK Parti’nin Afyon’u kazanması için makul ve meşru herşeyi yaparız. Afyonkarahisar Belediyesi bizim için olmazsa olmaz. Değil karşımıza Burcu Hanım, CHP’nin hepsi gelse Afyon Belediyesi’ni almak için biz de herşeyimizi oraya yığarız. Belediye Meclis listeleri için de herkes aday olabilir”

“BAŞKANLARIN HEPSİNİN KARNESİ HAZIR”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ile TBMM’deki maka odasında biraraya geldi. Gazetecilik mesleğiyle bağı bulunan bazı kimselerin sosyal medya aracılığıyla haksız ithamlarda bulunduklarına dikkat çeken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Bazı meslektaşlarınız bizi sahada göremediklerini söyleseler de biz hep sahadayız” dedi. Yeril seçimler ve AK Parti’nin aday adaylarına yönelik soruları da cevaplandıran AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Seçime daha çok var. Aday adaylarını görmemiz lazım. İsim çok. Mahmut Koçak da aday adayı olabilir. Kendisi sahadan hiç ayrılmadı ki. Cumhurbaşkanımız için çalıştı. Ama bazı gerçekler de var hiç unutulmaz. İttifak olur mu, şahsi görüşüm ayrı ayrı girilmesi. Her yerde değil ama bazı yerlerde ittifak olabilir. Genel Merkezimiz ve Cumhurbaşkanımız ittifak noktasında ne karara verirlerse onu uygulayacağız. Şahsi görüşüm ayrı ayrı olmasından yana. Belediye Başkanlarımız zaten seçildikleri günden itibaren 3 ayda ne yaptı, 1 yılda ne yaptı, giren para, çıkan para gibi takip altındalar genel merkezimiz tarafından. Başkanların hepsinin karnesi Genel merkezimizde hazır” dedi. Kendisinin Belediye Başkan adayı olup olmayacağıyla ilgili soruyu yanıtlayan Yurdunuseven, “Cumhurbaşkanımız talimat verirse tabi ki çıkarım ama ben kendim çıkıp ta adayım demem. Ben Belediye başkanlığına sıcak bakan birisi değilim. Vebal konusunda çok ağır bir makam. Mehmet Zeybek başkanımız vebal noktasında gerektiğinden çok daha fazla dikkat ederek hareket ediyor zaten” dedi.

“BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ”

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ile TBMM’deki makam odasında buluşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasar Arslan, “AK Parti Milletvekilleri olarak sorunların çözümü için hep birlikte hareket ediyoruz” dedi. Sağlık alanında son yapılan atamaları değerlendiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, “Sağlık alanında rutin atamalar yapıldı. Sadece sağlık değil her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AK Parti Milletvekillileri olarak topluca hareket ediyoruz. Böylesi daha etkili oluyor. Şehre faydası olacak bir çok talep var. Aynı zamanda ferdi talepler de var. Yapılabilecekler elbette sınırlı. Şimdi Belediye seçimleri için konuşmak hatalı olur. Zamana ve zemine göre konuşulmalı. Sonuç olarak Afyon’da her 10 vatandaşımızdan 7’si Cumhurbaşkanımıza oy vermiş durumda. Elbette teveccühün çok olması partimizin büyüklüğünü ve kalitesini gösterir” dedi.

“AFYONKARAHİSAR İÇİN BİRARAYA GELMELİYİZ”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve CHP TBMM Grup Başkan vekili Burcu Köksal, TBMM’deki maka odasında Afyonkarahisarlı basın mensupları ile biraraya geldi. Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinin “hayırlı olsun” ziyaretinde soruları cevaplandırıp, gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “Partim ve vatandaşım beni nerede görmek isterse orada olurum. Ben mücadele insanıyım” dedi. Afyonkarahisarlı basın mensuplarının yerel seçim sürecine ve kendisinin CHP’den Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olup olmayacağına dair sorularını cevaplandıran CHP ‘nin TBMM’deki Grup Başkan Vekili Burcu Köksal şunları söyledi: “Siyasette 24 saat çok uzun bir süre. Bugünden yarına bir şey söylemek için erken. Vatandaşımız bizi nerede görmek isterse biz orada oluruz. Partimin bir neferiyim. Partimin verdiği görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. İhtiyaç duyulursa, vatandaş ve partim karar verirse ben görev insanıyım. Verilen tüm görevleri hakkıyla yapmaya çalıştım. Vatandaşın ne istediği halkın bizi nerede görmek istediği önemli. Şu anda partimin grup başkan vekili olarak görev yapıyorum. Ülkemizin gündemi ekonomi, zamlar ve vergi artışlarıdır. Verilen zamlar cebe girmeden eridi, yaşam giderek zorlaşıyor. En önemli sorun Türkiye’nin ekonomisi. Milletimiz bize ana muhalefet görevi verdi. Gücümüz yettiğince yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanacağız. Mevcut belediyelimizi korurken yeni belediyeler almak için çalışacağız. Afyon’da oyunu en çok artıran parti olduk ama 2. Milletvekilini çıkarmaya yetmedi bu artış. İstediğimiz sonucu alamadık. İttifak durumuna bakılacak, gerekli görülen yerlerde ittifak yapılacak, gerekli görülmeyen yerlerde kendi adayımızla gireceğiz. İl il bu durum değerlendirilecek” Kendisinin yeni seçildiği makamı mı yoksa Belediye Başkanlığı’nı mı tercih edeceği sorusuna karşılık, “Bugün bulunduğum makam noktasında ben siyasete imkanlar olarak değil görev bilinciyle bakarım. Ben partimin neferi ve bir mücadele insanıyım” dedi.

 “KUŞAK YOL PROJESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri Ankara ziyaretleri kapsamında Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Afyonkarahisarlı hemşehrimiz İhsan Beşer’i de ziyaret ettiler. Türkiye –Çin iş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ile AGC Yöneticileri Bekir Yeşilay, Mehmet Emin Güzbey, İsmail Akar, Önder Artuk, Ömer Elçi, Hakan Dilek, Mehmet Abdioğulları ve Faruk Kılınç katıldılar. Türkiye ile Çin arasında ticaretin gelişmesi için 15 yılı aşkın süredir çaba gösterdiklerini bu çabalar sonucunda bir çok ticari başarıya imza atıldığın ıbelirten Türkiye Çin iş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, “Şimdi önümüzde Kuşak Yol Projesi’nin fuarı var. Bu fuarda Türkiye, Azerbaycan, Çin, Türkistan, Kırgızistan, Özbekistan alım heyetleri yer alacak. Ülkelerimiz açısından çok önemli bir proje. Bizim organizasyonumuzdaki bu fuara tüm Türkiye’den de önemli katılımlar sağlanacak. Aynı zamanda Çin’den de ulusal büyüklükteki firmalar katılımcı olacak. Türkiye ve Çin arasındaki ticari bağa yönelik çalışmalarımız Kuşak Yol Projesi etrafında diğer ülkelerle de kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta Çin’den başlayarak diğer ülkelere de ziyaretlerimiz olacak” dedi.

“BEN BİR AFYON SEVDALISIYIM”

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri Ankara’da, Afyonkarahisarlı iş insanı Kazım Özer’in konuğu oldu. Merhum iş insanı Yusuf Özer’in oğlu olan vi ticari faaliyetleri ile yaşamını Ankara ve İstanbul’da sürdüren Kazım Özer, “Ben Afyonkarahisar sevdalısıyım” dedi. Afyonkarahisarlı basın mensuplarını Ankara7da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kazım Özer, “Afyonkarahisarlılar olarak her zaman kenetlenmeli ve birarada olmalıyız. Ben tam anlamıyla bir Afyon sevdalısıyım. Çocuklarımın nüfus kayıtlarını Savran’dan bilerek aldırmıyorum. Afyon’la ve memleketimizle bağımızın kopmasına gönlüm el vermiyor. Afyon denince benim için akan sular durur” dedi. Afyonkarahisar’ın menfaatine ve gelişmesine yönelik her çalışmaya destek sunacağını belirten Kazım Özer, “Hepimiz memleketimiz için taşın altına ilimiz koymalıyız. Özellikle de şehrimizin zenginleri bunu yapmalı” dedi.