İhsaniye ilçesine bağlı Kayıhan Kasabasında gerçekleşen “Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu”na, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci ve il yönetimi, Kaymakam Doğukan Koyuncu, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Bilek, İlçe Emniyet Amiri Samet Büyük İl Genel Meclis Üyesi Hamit Çakır, belediye başkanları, at tutkunları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN, “ATALARIMIZIN YADİGARI OLAN RAHVAN AT KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ”

Zafer koşusunun açılış konuşmasını yapan Kayıhan Belediye Başkanı Ömer Şahin, “Her yıl daha da güzelleşen ve bu yıl 8.cisi düzenlenen Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusunu düzenlemekten gurur duyuyoruz. Büyük Taarruzun 101. Yıldönümünde bir asırlık bir cumhuriyet olmanın onuru ve gururu içerisindeyiz. Atalarımız Orta Asya’dan Anadolu’ya buradan da Avrupa’ya atları ile nice zaferlere imza atmışlardır. Rahvan atlar bizim kültürümüzün en önemli motiflerinden biridir. Atalarımızın yadigarı olan Rahvan at kültürünü yaşatmak ve bölgemizin tanıtıma katkı sağlamak için geleneksel hale getirdiğimiz yarışlarımız devam edecektir” dedi.

TAYTAK, “RAHVAN AT TÜRK'ÜN ATIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Bu yıl 8.cisini düzenlediğimiz Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu'nda sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Rahvan At Türk'ün atıdır. Aslında bir yerde Türk varsa orada at vardır. Orta Asya'dan çıkıp Anadolu'ya, Anadolu'dan Viyana'ya kadar Avrupa'nın işlerine kadar yürüdüğümüz attır. Biz Türk’üz ata hiç yükümüz olmadı. At bizi sevdi biz de atı. At Türk'ün kanatlarıdır, beraber uçtular, beraber savaştılar, bize Anadolu'yu açtılar bizi batıya kadar taşıdılar. İşte o sebepten öyle gururlu bir soyun insanlarıyız ki oralarda Allah'ın kelamını, ilahi kelimetullah'ı yaymak adına cihat adına savaştık. O zaman atlarımızda yanımızdaydı. Şimdi de o geleneği sürdürmek adına, gençlerimize örnek olmak, başkalarının sevdiklerini değil, Türk'ün sevdiklerini sevdirmek için bu faaliyetleri yapıyoruz ve inşallah da yapmaya devam edeceğiz. Bu organizasyona katkı sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKATAMAN, “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Zafer Koşusu’na iştirak eden MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ise yaptığı konuşmasında; “Büyük Taarruz’un 101. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen bu güzel organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, at sahiplerine, jokeylerine ve iştirak eden tüm konuklara teşekkür ediyorum. Bütün at sahiplerimize ve jokey kardeşlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından dereceye girenler ödüllendirildi. >>MEVLÜT TINAS