Filistin’e destek için meydanları doldurdular

Afyonkarahisar’da Filistin’e destek mitingi gerçekleştirildi. Mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşundan katılım sağlandı.

Mitin Cuma namazı sonrası gerçekleştirildi. Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Cami önünde bir araya gelen vatandaşlar ardından slogan atarak Zafer Kent Meydanına kadar yürüdü. İsrail’in lanetlendiği mitingde, Filistin’e destek söylemlerinde bulunuldu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı mitinge ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’de katıldı. Milli İrade Platformu adına Ensar Vakfı Başkanı Emin Uz açıklamalarda bulundu. Başkan Uz açıklamasında: “Hemen her yıl bu meydandan sizlerin huzurunda dünya üzerinde nokta mesafesinde olan küçük bir devletin İsrail’in Müslümanları katletmeye yönelik aşağılık davranışlarını telin ediyoruz. Bugün gelinen noktada insanlık vicdanında yankılanan dualara, beddualara telinlere aldırmadan içerisinde binlerce hastanın bulunduğu hastanelerin bombalanması Müslümanlar nazarında bardağı taşıran son damla olmuştur. Dünyayı zulüm kulelerinden tahakküm ile yöneten kafirler bilmelidir ki; aciz insanların üzerine bomba yağdırmak "kız çocukların diri diri toprağa gömen" atalarının adetinden daha cahil ve daha canicedir. Bu nedenle bu meydanda ve onlarca şehirde Filistinli Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını duyurmak ve "Müslümanlar ancak kardeşler" ayetini ete kemiğe büründürmek için buradayız. Günlerdir ölüm olup Gazze'nin üstüne bombalar yağdıran, küçücük bir toprak parçasında iki milyonu aşkın insanı evsiz yurtsuz bırakan, su ve elektrik gibi can damarlarını kesen, hiçbir kural tanımadan savaş suçları işleyen, tarihin en büyük terör örgütü İsrail'i, hamileri Amerika ve Avrupa'yı lanetlemek için buradayız! İsrail, sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık için bir beladır. Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan siyonizm, tüm insanlık için durmaksızın problem üretmektedir dedi.

KEYF-İ DÜNYAYI TERCİH ETMEK BİZE BIRAKILAN MİRAS DEĞİLDİR

Uz konuşmasına şöyle devam etti: “İsrail'in "acırız tükürüğe billahi tükürsek yüzüne" kabilinden ateş olsa cürmü kadar yer yakacağını düşünmekle birlikte bu bölgede akan bütün kanın, vahşetin ve terörün arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak Amerika ve Batı ülkelerinin olduğunu da pek tabi biliyoruz. İlk kıblemiz, haremimiz, etrafı mübarek kılınmış Mescidi Aksa'mız, her gün baskınlarla taciz ve tahkir ediliyorken, sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyorken, on yaşında çocuklar tutuklanıyorken, Gazze’de ambargo ve abluka şiddetini arttırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm Müslümanların izzeti her an çiğnenmeye devam ediliyorken keyf-i dünyayı tercih etmek bize bırakılan miras değildir” dedi. Mitingin sonunda İsrail zulmünün son bulması için İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından dua edildi.  >>MEVLÜT TINAS