Geçtiğimiz günlerde bir öğrencinin öğretmeni Mustafa Karaman’ı bıçaklamasının ardından eğitim camiası durumu tepki göstermek için Şehit Yunus Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde önünde toplandı. Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim- Sen Afyonkarahisar şubelerinin öncülüğünde toplanan eğitim camiası ellerindeki dövizlerle, ‘Eğitim şiddete dur de’ diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Toplanan eğitim camiası adına açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan, eğitimcilerin sahipsiz olmadıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Sebebi ne olursa olsun, bir öğrencinin öğretmenine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acı, hüzünlü hatıraları hâlâ yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz. Okullar kaba kuvvetle problem çözülecek yerler değildir. Eğitimciler her fırsatta kolayca itilip kakılacak, sahipsiz çalışanlar değildir. Hukuk sistemimiz, sınıfta işlenilen cürmün karşısında; haklının, mazlumun, saldırıya uğrayanın yanında olmalıdır.”

Taytak’tan Kaymakam Arıkan’a ziyaret Taytak’tan Kaymakam Arıkan’a ziyaret

CEHALETE DAYANAN ŞİDDETİ BİRAN EVVEL ORTADAN KALDIRMALIYIZ

Okulda yaşanan bıçaklama olayının görmezden gelinerek geçiştirilecek bir durumun olmadığına dikkat çeken Başkan Arslan: “Bu okulumuza ve arkadaşımıza yaşatılan olay ve diğer olaylar sıradan olaylar değildir. Görmezden gelinerek geçiştirilecek olaylar hiç değildir. Bu ve benzeri saldırlar zamana yayılmış, eğitim çalışanlarına karşı sistematik hale getirilmiştir.  Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız” dedi.

TOPLUMU ÖĞRETMENLERE KARŞI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Toplumun tüm kesimlerini, bazı meslek gruplarına karşı aşırı duyarlı oldukları kadar, eğitim çalışanlarına da duyarlılığa davet eden Arslan: “Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız. Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eğitim camiasını, millet temelinde geniş bir aile gibi düşünüyoruz. Bizim nazarımızda her üyesiyle saygıya değer bu ailenin hangi ferdine olursa olsun, yapılan saldırıyı kayıtsız şartsız kınıyor, te’lin ediyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, saldırılar sonucu hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Çünkü saldırıya uğrayan, öldürülen bizim geleceğimizdir” ifadelerini kullandı. >>İBRAHİM ARTIÇ