Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ahmet Şevki Gümüş, Gıda ve Yem Şube Müdürü Elif Topaloğlu, Şube Müdürümüz Sezai Keklicek ile okul ve kurum idarecileri katıldı. Toplantı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İşveren Vekili Mevlüt Çınar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Çınar konuşmasında, “Bugüne kadar Bakanlığımız merkez teşkilatı tarafından 62 öğretmenimize ‘Okul Sağlığı Hizmetlerinde Denetim Komisyonu Üyesi Eğitimi Kursu’ verildi. Ayrıca il merkezi ve ilçelerimizde toplam 1515 idareci ve öğretmenimize ‘Okul/Kurum Gıda İşletmesi Denetimi Eğitimi Semineri’ düzenlendi.” dedi.
Konuşmasının devamında eğitim kurumlarında satışı uygun olan ve olmayan gıda ve içecekler hakkında bilgi veren Çınar, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle il genelinde toplam 1136 kantin ve yemekhane çalışanına ‘Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması’ konularında eğitim verildi.” ifadelerini kullandı.