Yoğun uğraşlar sonucu açılan çocukların ve gençlerin istifade ettiği bir eğitim yuvası da olan bu güzide yatırımın açılışına Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Afyonkarahisar’ın Fahri hemşerisi M. Muharrem Kasapoğlu, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan ve il protokolünün katılımıyla 30 yıldır atıl kalan yatırım Afyonkarahisar’a kazandırıldı.

Zeybek “600'ün üzerinde öğrencimiz gencimiz burada yüzme öğreniyorlar”

Açılışta ilk olarak söz alan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bu yatırımı gençler için yaptıklarının altını çizerek, 30 yıldır atıl vaziyette olan Olimpik Yüzme Havuzunu aktif hale getirdiklerini ifade etti Zeybek, “ 2019'da göreve geldikten sonra milletvekillerimizden sağ olsunlar dönemin gençlik ve spor bakanı Sayın bakanımızı makamında ziyaret ettiğimizde Afyon'da spor lisesi var mı ? diye söylemişti. Bizde kendisine var demiştik. Sayın Bakanım ise, yüzme havuzunu spor kompleksinin içerisine yapalım, diye bir öneri sundu. Bizde kendisine böyle bir yer olduğunu söylemiştik. Sayın bakanımızın destekleriyle kaderine terk edilmiş 30 yıl önce yapılmış çürümeye ramak kalmış, bir binayı restorasyon ederek bu hale getirdik. Şu anda 600'ün üzerinde öğrencimiz gencimiz burada yüzme öğreniyorlar. Geçtiğimiz günlerde de yüzde 30'un üzerinde bölge ve Türkiye seçmeleri yapıldı. Burada sporcumuz seçmeleri katıldılar. Yüzme federasyonundan yetkililer aynen şunu söyledi. Gerçekten nefis bir eser olmuş. Biz burayı daha aktif halde kullanmak istiyoruz dediklerinde biz de kendilerine her zaman her daim emirlerinde olduklarını kullanabileceklerini ifade ettik. Gerçekten zor bir tane çürümeye terkedilmiş kaderine terk edilmiş bir binayı bu hale getirmek yeni yapmaktan çok daha zordur. Burada yapılan çalışmalarda su kaçağının önüne geçilememiş bizde bunu düşünerek İstanbul Teknik Üniversitesi Orta Doğu Teknik üniversitesinden bazı yetkilileri arkadaşlarımıza getirerek inceleme yaptırdık burasının yapılabilir, işlerle bir işler hale getirilebileceğini ifade ettiler. Sayın bakanımız Fahri hemşerilik beratını fazlasıyla hak ediyordu. Vekillerimiz de yaptığımız istişareler ve meclisimizde yapmış Almış olduğumuz kararları Sayın Dr. Muharrem Mehmet Muharrem Kasapoğlu Fahri hemşerimiz oldu. Sayın Bakanım benzerimiz burası sizin eseriniz Sizin sayenizde İhya edildi öğrencilerimize gençlerimize Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ARSLAN, “AFYONKARAHİSAR SPOR ’UN KALBİ OLACAK”

Daha sonra konuşmalarını gerçekleştiren Milletvekili Hasan Arslan Afyonkarahisar spor ’un kalbi olacağını dile getirdi. Arslan, “Afyonkarahisar dedikten  sonra spor atla geliyor gelmeye başladı. İnşallah sporun Türkiye'deki kalbide Afyonkarahisar'da olacak. Bunun göstergesi motokros Şampiyonası altıncısı düzenlenen dünya motokros Şampiyonası Afyonkarahisar’da düzenlendi. Rahvan at yarışları Afyonkarahisar'da düzenleniyor. Afyonkarahisar'da sosyal imkanlarıyla Spor Tesisleri imkânlarıyla ev sahipliği yapacak. Afyonkarahisar ve Afyon'dan şampiyonlar çıkaracağız çıkarmaya devam edeceğiz. Sayın bakanımızın katkılarıyla elde edilmiş olan bu tesislerde de yüzme alanında da inşallah şampiyonlar çıkacağız. Afyonkarahisar bunu hak ediyor.  Gerek gastronomisiyle gerekse Sosyal Tesisleri ve Spor Tesisleri ile spor lisesi ile İnşallah sporun kalbi Türkiye'de Afyonkarahisar'da atacak” dedi

YURDUNUSEVEN“TÜRKİYE'DE ARTIK AFYONKARAHİSAR'IN ADINI GÖRMEK İSTİYORUZ”

Yurdunuseven ise, “Hükümetlerimiz döneminde özellikle 5-6 yıl içerisinde burada bir gelenek oluşturduk değerli milletvekillerimize önceki dönem milletvekillerimizle birlikte sayın bakanlarımız Afyonkarahisar'a davet ediyoruz. Burada yerinde sorunu görme ve yerinde çözüm ile ilgili toplantılar gerçekleşir.  Sizlerin de katkılarıyla Sahipata Spor Kompleksi Sizin sayenizde bitti Sayın Bakanım yine Spor Lisesi şimdi birazdan inşallah. Büyük bir kısmı bitti. Bu kadar imkan varken bu kadar fırsat varken artık biz de Türkiye'de artık Afyonkarahisar'ın şampiyonluklarla listesinde adını çok görmek istiyoruz. Milletvekili Ali Özkaya ise tesiste emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bugün bir spor tesisinin açılışındayız. Az önce belediye başkanımız da söyledi. Geçmişte valilerimiz belediye başkanımız İl Özel İdaresi adına Burayı çok güzel bir yer olarak inşaa etmişler. Ancak su kaçırdığı gerekçesiyle 30 yıla yakın Valilik Belediye Belediye üniversiteye üniversite bir diğerine Herkes bir başkasına göndermiş. En son ise AFSÜ bari boş duruyor bize verin Hiç olmazsa spor salonu yapalım havuz kısmını toprakla üstüne kapatalım biz kullanalım. Geçmiş dönemde sayın bakanımız geldi. Yüzmeyi yaygınlaştıran diyerek talimat verdi. O zamanın şartlarıyla yapılan bu tesis dünyanın en iyi Makina ve ekipmanları ile yapılmış. Yazık günah olur bir başka amaçla kullanmasın dediler. Allah razı olsun. Geçmiş zamanda geçmiş dönem milletvekili Sait Açba o günkü milletvekillerimiz TOKİ ile anlaştılar eski spor sahamız attığı futbol sahamızı verdiler. TOKİ bu bölgede onlarca spor sahaları yaparak tam bir Spor Kompleksi haline geldi. Bu tesisde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum”

ÖZKAYA, “BU TESİSTE EMEĞİ GEÇENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Milletvekili Özkaya ise emeği geçenlere teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi, “Bugün bir spor tesisinin açılışındayız. Az önce belediye başkanımız da söyledi. Geçmişte valilerimiz belediye başkanımız  İl Özel İdaresi adına Burayı çok güzel bir yer olarak inşa etmişler. Ancak su kaçırdığı gerekçesiyle 30 yıla yakın Valilik Belediye üniversiteye üniversite bir diğerine Herkes bir başkasına göndermiş. En son ise AFSÜ bari boş duruyor bize verin Hiç olmazsa spor salonu yapalım havuz kısmını toprakla üstüne Kapatalım biz kullanalım. Geçmiş dönemde sayın bakanımız geldi. Yüzmeyi yaygınlaştıran diyerek talimat verdi. O zamanın şartlarıyla yapılan bu tesis dünyanın en iyi Makina ve ekipmanları ile yapılmış. Yazık günah olur bir başka amaçla kullanmasın dediler. Allah razı olsun. Geçmiş zamanda geçmiş dönem milletvekili Sait Açba o günkü milletvekillerimiz TOKİ ile anlaştılar eski spor sahamız attığı futbol sahamızı verdiler. TOKİ bu bölgede onlarca spor sahaları yaparak  tam bir Spor Kompleksi haline geldi. Bu tesiste emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum”

Dinar’da zabıta fırınları denetledi Dinar’da zabıta fırınları denetledi

YİĞİTBAŞI“OLİMPİK YÜZME HAVUZUNUN AÇILIŞI BİR BAŞARI ÖYKÜSÜDÜR”

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’da bu olimpik yüzme havuzunun açılışının bir başarı öyküsü olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi, “Burada bugün az önceki videoyu izledikten sonra sadece bir olimpik yüzme havuzu açılışı değil bence bir cesaret ve başarı öyküsünün nasıl tamamlandığını nasıl yazıldığını adeta görmüş oluyoruz diye düşünüyorum. 30 yıldır atıl kalan tamamen aslında belki bir kamu zararı olarak kalabilecek ve belki hiç o amacına İlk başlangıçta düşünürdüm. Bir kenarda durabilecek bir bina iken çünkü görsellerini görünce gerçekten ya buradan ne çıkar ki ne olur ki buradan diyorsunuz ama bunun üstesinden biz bunun üstesinden geliriz. Devletimizin bakanlıklarımızın yerel yöneticilerimizin işbirliği sayesinde azimle vekillerimiz in gayreti ile işte bütün yöneticilerin aslında üzerine gençlerimize Biz kendi vatandaşlarımıza böylesine Özgün güzel bölgenin bakın ilk ve tek olimpik yüzme havuzu olarak adlandırılıyor. Böylesine güzel bir eseri biz buraya üzerine gidilmiş ve muhteşem gerçekten bir eser ortaya konmuş. Ben çok heyecanlandım görselleri videoyu izleyince tekrar Sayın Muharrem Kasapoğlu bakalım şükranlarımızı arz ediyorum. Belediye başkanımızla birlikte katkıları için çok çok teşekkür ediyoruz. Rekabetçilik anlayışında birbiriyle olan bu dünya çapındaki yarış uluslararası müsabakalara yarışmalara ev sahipliği yapabilmesi gerçekten çok anlamlı çok kıymetli bunu bir dünya şampiyonasında Motokros ta şehrimiz gerçekten çok o günleri geçiriyor. 180'den fazla ülkeye üç buçuk milyar potansiyel ve izleyiciye ulaştığımız bir yarış gerçekleştiriliyor. İşte biz yine bunun gibi olimpik yüzme havuzumuz uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaptıkça yabancı turistleri yabancı sporları Burada kendi şehrimizde misafir ettikçe hemşerimizin hem kaynaklarımızı potansiyelimizi hem de ülkemizi daha da güzel anlatma tanıtma fırsatını bulmuş olacağız. Afyon'da deniz yok ama kano sporu da da Çalışmaya devam ediyor arkadaşlarımız bu anlamda birbirinden farklı çeşitli Spor dallarında da isimlerine en yüksek noktalarda bayrağını dalgalandırarak göstereceklerini hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağ olun”

KASAPOĞLU“AFYONKARAHİSAR’IN SPORUN ŞEHRİ OLMASI YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”

Son olarak konuşan Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı İzmir Milletvekili Afyonkarahisar’ın Fahri hemşerisi M. Muharrem Kasapoğlu ise Afyonkarahisar’ın sporun şehri olması yolunda önemli adımlar atıldığını ifade ederek, Türkiye yüzyılında bu yatırımlara devam edeceklerini belirtti. Kasapoğlu, “Tabii pek çok açılış gerçekleştirdik. Ülkemizin dört bir yanında doğusundan batısına kadar en kuzeyinden en güneyine kadar belki açılışı yaptık. 2021 yılıydı Afyonkarahisar her zamanki gibi çok güzel en içten etmişti. O gün belediyemizdeydik belediye meclisinde bir toplantı yaptık. O zaman Gökmen valimiz vardı Mehmet Zeybek başkanımız söyle ki ev sahibi idi milletvekillerimiz Veysel hocamız Ali Bey İbrahim Bey Mehmet Bey vardı tabii ki ilçelerden belediye başkanlarımız ilçe başkanlarımızla hep birlikte oturduk. Bu güzel şehri gençliği ile sporuyla nasıl daha farklı noktaya taşırız hep birlikte konuştuk hamdolsun çok ama çok güzel kararlar aldık. Bugünden tezi yok bu kararlarımızı hep birlikte ne yapalım gerçekleştirelim. Afyon nasıl kuruluşunun kurtuluşun şehriyse aynı zamanda sporun şehri olsun spor Turizm'in de dünyanın sadece Türkiye'nin değil. Dünyanın en önemli destinasyonlarından biri olsun bir yola koyuldu inanıyorduk da Hamdolsun işte bugün 2023 yılı bitirmek üzereyiz. Hamdolsun Afyon'un ve Afyon’un da gençlerin Türkiye'de en güzel şekilde hizmetinde dört dörtlük bir şekilde yürüyor. Bu da 12 sayfa var. Her sayfada 21 satır var. Her satırında Afyon salonlarıyla basketbolundan voleyboluna senesinden yüzmesine kadar pek çok tesisi hamdolsun vücut bulmuş hali. Çok kıymetli gençler bakanlık projelerimiz arasında yüzmeleri ayrı bir yeri vardı. Az önce Mehmet Başkan’ı da ifade etti. O zaman demişti ki yüzme bilmeyen kalmasın. 5 milyondan fazla vatandaşımıza hizmet ettik. Bu noktada çok özel bir yeri var. Afyon bir Turizm şimdi ve Jeotermal az önce ifade etti. Afyon'un gençlerinin her alanda olduğu gibi yetenekli oldukları şüphesiz çok ama çok açık bir gerçek inanıyorum. Havuzlarla birlikte artık her birinde tablodaki Önemli eserlerden bazıları da onlar inanıyoruz ki şampiyonalarda ay yıldızımızı temsil edecek. Şanlı bayrağımızı dalgalanacak. Sporcular Afyon'dan ilçelerinden yetişecek yüzmesi ile güreşiyle geleneksel branşlarıyla Afyon'da var. Bir spor Mahallesi'nin içerisindeyiz. Tabii ki İzmir yolculuğumuz Ankara'dan gerçekleştiğinde en önemli durağımız Afyon Afyon'da olan buluşmamız onun evladı olarak Ege'nin evladı olarak bundan sonra da en güçlü şekilde devam edecek.  Bugün burada güzel bir tablo var. Bu eserin önceki halini gördük. O eserler neyi biliyor musunuz? Eski Türkiye'yi temsil ediyor. Bizi temsil ediyor. İlgisizliği temsil ediyor. Hamdolsun işte bugün bu eser AK Parti'nin siyasetinin Recep Tayyip Erdoğan'ın Umut siyasetinin ve liderlik vizyonun eseri bir eserdir. Bu eserleri Türkiye'nin dört bir yanında görmeniz çok ama çok doğal bir durum Şırnak'tan Hakkâri’ye alanda hamdolsun.  İz bıraktığımız 22 yıllık süreçte milletimizde her geçen gün bugün Türkiye açısından diyoruz ya Türkçe yüzyılı Türkiye 100 yılının başlangıcında çok ama çok güzel bir başlangıç yarın servis umudu büyüteceğiz diye biz sevgiyi büyüteceğiz ya biz başarıyı büyüteceğiz de işte bu amaçlar için çok güzel bir başlangıçtır. Nasıl bugün Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını mutlulukla ve beraberlik kutluyorsak yarınlarımız içinde daha güçlü daha aydınlık Türkiye'nin en büyük işaretidir. Ve İnşallah bundan sonraki tüm Türkiye yüzyılında gençlerle sporcularla bilim insanlarıyla Türkiye'nin tüm kesimleri ile bu buluşma birlikteliğimizi en güçlü bir şekilde devam ettireceğiz” >>İBRAHİM ARTIÇ