İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında CHP'li İzmit Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet ve CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan'ın da aralarında bulunduğu toplam 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon sırasında gözaltına alınan Hürriyet'in evinde ve belediye binasında arama gerçekleştirildi.
GÖZALTINA ALINIRKEN AÇIKLAMA YAPTI
Polis eşliğinde araca götürülen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Hürriyet, "Rahat olun. Gönlüm rahat, ekşi yemedim ki karnım ağrısın." ifadelerini kullandı.
BAŞSAVCILIKTAN SORUŞTURMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, soruşturmanın şüpheli ifadeleri, etkin pişmanlık kapsamında verilen beyanlar ve gizli tanık ifadeleri doğrultusunda yürütüldüğü bildirildi.
Açıklamada, İzmit Belediyesi'nin gerçekleştirdiği bazı ihalelerin incelemeye alındığı belirtilirken, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile eşi Murat Hürriyet'in de aralarında bulunduğu 31 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
İHALELERE YÖNELİK İDDİALAR DOSYADA YER ALDI
Başsavcılığın açıklamasına göre soruşturma kapsamında, belediye tarafından gerçekleştirilen bazı ihalelerde ihaleyi kazanan firmalar ile teklif veren şirketlerin belediye yöneticileriyle akrabalık ilişkisi içinde bulunduğu, belediyeyle iş yapan bazı firmalardan komisyon adı altında para alındığı ve Belediye Başkanı'nın eşi Murat Hürriyet'in ihale süreçleri, personel alımları ve kadro belirlemelerinde doğrudan etkili olduğu yönündeki iddialar üzerine adli süreç başlatıldı.
BEŞ İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ
Savcılık talimatıyla 20 Temmuz 2026 tarihinde Antalya, Kırıkkale, Kocaeli (İzmit), İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Soruşturma kapsamında Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi Murat Hürriyet'in de aralarında bulunduğu 31 kişi hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak", "Rüşvet" ve "İhaleye Fesat Karıştırma" iddialarıyla işlem başlatıldığı açıklandı.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Açıklamada, belediye yöneticileri, belediye çalışanları, şirket temsilcileri ve diğer şüphelilere yönelik adli işlemlerin devam ettiği ifade edildi.
GÖZALTI KARARI VERİLEN 31 İSİM
Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen isimler şöyle:
- Fatma Kaplan Hürriyet – İzmit Belediye Başkanı
- Murat Hürriyet – Belediye Başkanı Eşi
- Ömer Akın – İzmit Belediyesi Bekaş Genel Müdürü
- Gökhan Ercan – CHP İzmit İlçe Başkanı
- Leyla Kıran – İhale Sorumlusu
- Seyhan Özcan – Mali İşler Müdürü
- Hamit İlker Ulusoy – Meclis Üyesi, Harita Mühendisi
- Nusret Ömürhan Yılmaz – Özel Kalem
- Figan Çetin – Eski Ruhsat Müdürü
- Burak Güreşen – Fen İşleri Müdürü
- Engin Ertaç – Eski Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı
- Mehmet Ersoylu – Destek Hizmetleri Müdürü
- Hakan Oral – Bekaş Bando Şefi
- İrfan Can – Başkan Şoförü
- Hüseyin Demirkır – Eski Zabıta Komiseri
- Özlem Kırma Dalkıç – Satın Alma İşleri Müdür Yardımcısı
- Yusuf Kırıcı – Rem Peyzaj İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
- Demet Işıldak – Şahıs Firması
- Zekiye Köstekli Oral – Tasfiye Hâlinde Özek Prodüksiyon ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi
- Adem Ok – Yenibifikir Temizlik İlaçlama ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi
- Fatih Yaşar – YK Turizm Otomotiv ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi
- Kenan Yılmaz – YK Turizm Otomotiv ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi
- Yasin Ok – Zirvetur Araç Kiralama Ticaret Limited Şirketi
- Remzi Güngör – Nursel Asfalt Nakliyat İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
- Çetin Sarıca – MDS İşletmecilik Çevre ve Sağlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi
- Ramazan Kırıcı – Kırıcılar İnşaat Tarım ve Hayvancılık Peyzajcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi
- Yüksel Kırıcı – Uygar Asfalt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
- Cemil Çelik – Bekaş Bilişim Bayındırlık İnşaat Özel Sağlık Eğitim Enerji Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
- Ali Han Ünal – DBSA İnşaat Hırdavat Müşavirlik Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi
- Nihat Önal – Arı Pazarlama Hırdavat Taahhüt
- Selin Evren Özoğlu – Avukat




