Başkan Çöl, canlı yayın programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 10 yıllı süreçte Sandıklı’yı daha yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek için çalıştıklarını anlatan Başkan Çöl, ilçeye milyonluk yatırımların yapıldığının altını çizdi. İlçeye yapılan yatırımları tek tek değerlendiren Çöl, yeni belediye hizmet binasının 2024 yılı sonlarına doğru hizmet vermeye başlayacağına dikkat çekti.

Taklalar atıp şarampole giren araçtan burnu dahi kanamadan çıktı Taklalar atıp şarampole giren araçtan burnu dahi kanamadan çıktı

SANJETİ VE DOĞALGAZI KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

SANJET’e 45 milyonluk yatırımın yapıldığını kaydeden Başkan Çöl: “Sırf bu sene SANJET’e gelecek 10 yıl boyunca sorunsuz çalışması için, 45 Milyon liralık yatırım yaptık. Sandıklı halkımızın kullanması için çalışıyoruz” dedi.

BİR İLÇEYE YAPILAN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ SANDIKLIMIZDA

Millet Bahçesi ve yapılan festivalle ilgili açıklama yapan Çöl, Millet Bahçesi’nin Sandıklı’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hediyesi olduğunu ifade ederek, bir ilçeye yapılan en büyük millet bahçesi olan alanın bugün ki değerinin 200 Milyon TL olduğunu söyledi.

BÖLGENİN EN ÇOK KADIN İSTİHDAMI SANDIKLIMIZDA

Kadın istihdamında zirvede oldukları ifade eden Başkan Dr. Mustafa Çöl, yapılan tekstil atölyesi ve sera bölgesinde yaptıkları iyileştirme çalışmaları ile birçok yatırımcının ilçede sera kurduğunu dile getirdi. Çöl, Bu sayede il ve ilçelerden çalışmak için çok sayıda kadının ilçelerine gelerek çalıştıklarını ifade etti.

6. ETAP TOKİ KONUTLARIMIZLA SANDIKLIMIZA 1000 KONUT DAHA KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Çöl konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün Sandıklı Belediyesine TOKİ için başvuru yapan kişi sayısı 6500. Sandıklıda ilk TOKİ’ler yapıldığında sadece 15 tane satılmış. Nereden nereye geldiğimizi ifade etmek istiyorum. Bugün 4. Etap TOKİ’lerimizi bitirdik teslim ettik. 5.Etap TOKİ’lerimiz için eski hayvan pazarının olduğu alanda 368 adet konutumuzun ihalesine çıkılıyor. İnşallah 6.etap TOKİ’ler içinde çalışmalarımız var.”

HÜDAİ KAPLICALARIMIZ YÜZDE 100 DOLULUK ORANINA ULAŞTI

Hüdai kaplıcalarının rezervasyonunun dolu olduğunu belirten Başkan Çöl, “Hüdai Kaplıcalarımızdaki otellerimizde 3 aylık rezervasyonlarımız şimdiden dolu. İki otelimizi de Sandıklı Belediye bünyemize tekrar kazandıracağız.”

SOSYAL BELEDİYECİLİK İŞLEMLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete devam ettiğini belirten Başkan Çöl: “SANKART uygulaması ile hemşehrilerimiz istediği marketten evlerinin ihtiyaçlarını alabiliyorlar, SANJET öğrencilerimize burs veriyor. Günlük sıcak yemek, evde temizlik işlemleri, evde berber ve kuaför hizmetlerimiz devam ediyor. Engelli bakım merkezimizde engelli vatandaşlarımıza 7/24 hizmet veriliyor.  Güneş Enerji Santrali kurarak GES Projesi kapsamında; kapalı Pazar yerinin üstünde bir Güneş Enerji Santralimiz var, bunun yanına; 5 megawatt, artı 3 megawatt ile toplamda 8 megawattlık bir santral projemiz var” dedi. >>FAHRİYE ÇIRACI