Bir anaokulunda yaşandığı iddia edilen olay, ailenin başvurusu sonrası adli sürece taşındı. Kamera görüntülerinin incelenmesiyle birlikte öğretmen hakkında dava açıldı ve mahkeme kararını açıkladı.

OLAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Olay, 2025 yılı mart ayında Kastamonu kent merkezindeki bir anaokulunda meydana geldi. Okulda eğitim gören 5 yaşındaki çocuk, eve gittiğinde annesine öğretmeni tarafından darbedildiğini söyledi. Bunun üzerine aile okul yönetimiyle görüşerek güvenlik kamerası kayıtlarını talep etti.

On numara çekiliş sonuçları açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak, kazanan numaralar hangileri? (27 Şubat Cuma)
On numara çekiliş sonuçları açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak, kazanan numaralar hangileri? (27 Şubat Cuma)
İçeriği Görüntüle

Görüntülerin incelenmesinin ardından aile suç duyurusunda bulundu ve öğretmen hakkında “basit yaralama” ve “tehdit” suçlarından dava açıldı. Dosya Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

DURUŞMADA NELER ANLATILDI?

Duruşmada sanık öğretmen suçlamaları kabul etmedi. Öğrenciyi sakinleştirmeye çalıştığını, tekme atmadığını ve olayın yanlış anlaşıldığını savundu. Çocuğun kendini yere attığını ve içeri almak için ikna etmeye çalıştığını belirtti.

Aile ise çocuğun korktuğunu, konuşmak istemediğini ve görüntülerde fiziksel müdahale olduğunu gördüklerini ifade etti. Anne, görüntülerde çocuğa “annene söyleme” denildiğini iddia etti. Baba da şikayetçi olduğunu beyan etti.

Tanık olarak dinlenen okul çalışanı, öğretmenin çocuğu kolundan çektiğini gördüğünü, vurma anını doğrudan görmediğini ancak kamera görüntülerinde fiziksel müdahalenin yer aldığını söyledi.

KAMERA KAYITLARI DELİL OLDU?

Cumhuriyet savcısı mütalaasında güvenlik kamerası kayıtlarının belirleyici olduğunu belirtti. Görüntülerde çocuğun yakasından tutulduğu, sürüklendiği ve tekme atıldığı yönünde bulgular bulunduğu ifade edildi. Ayrıca tehdit içerikli sözler söylendiği değerlendirmesi yapıldı.

MAHKEME KARARI AÇIKLANDI

Mahkeme, öğretmeni “basit yaralama” ve “tehdit” suçlarından adli para cezasına çarptırdı. Toplam 20 bin 500 TL para cezası verildi. Sanığın sabıkasız olması ve cezanın iki yılın altında kalması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Kararla birlikte dosyada yargılama süreci tamamlanırken, olay eğitim ortamlarında güvenlik ve denetim tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ