Afyonkarahisar’da planlanan Boğa Sperma Üretim Merkezi Projesi kapsamında üçüncü istişare ve inceleme toplantısı Eskişehir’de, sektörün önde gelen kuruluşlarından Reprotech tesislerinde yapıldı. Toplantıda projenin mevcut durumu, teknik altyapısı ve ilerleyen süreçte atılacak adımlar ele alındı.

TOPLANTI ESKİŞEHİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Boğa Sperma Üretim Merkezi Projesi kapsamında düzenlenen üçüncü istişare ve inceleme toplantısı Eskişehir’de bulunan Reprotech tesislerinde gerçekleştirildi.
Toplantıda merkezin teknik altyapısı yerinde incelendi, üretim süreçleri değerlendirildi ve proje kapsamında gelinen aşama hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

GENİŞ KATILIMLI İNCELEME HEYETİ
Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın yanı sıra Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Dekan Prof. Dr. Zeki Gürler, akademisyenler Prof. Dr. Deniz Yeni, Prof. Dr. Fatih Avdatek ve Prof. Dr. Haydar Bağış katıldı.
Ayrıca Reprotech ve çiftlik yöneticileri, Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak ve ekibi ile İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kumartaşlı da incelemelerde yer aldı.

ÖZKAYA’DAN HAYVANCILIK VURGUSU
Milletvekili Ali Özkaya, Boğa Sperma Üretim Merkezi Projesi ile Afyonkarahisar’ın hayvancılık alanında daha güçlü bir konuma gelmesinin hedeflendiğini belirtti.
Özkaya, proje sayesinde üretim maliyetlerinin azalacağını ve ilin bu alanda Türkiye’de öncü merkezlerden biri haline geleceğini ifade etti.





