Afyon'u En Çok Hangi Faylar Etkileyecek?

Afyon Kocatepe Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Gücek, Afyonkarahisar'ın deprem riski ile ilgili yapılan bir analizi paylaşarak il merkezini en çok etkileyen fayları açıkladı.

Üniversite bünyesinde yaptığı akademik çalışmalar ve ürettiği projeler ile dikkat çeken Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Süleyman GÜCEK’in yeni çalışması, Afyonkarahisar'ı en çok etkileyecek fayları ortaya koydu.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile yapılan çalışmanın sonuçlarını açıklayan Gücek, kent merkezinietkileyecek fayları sırasıyla Erkmen Fayı(0.35g), Gazlıgöl Fayı(0.34g), Çobanlar Fayı(0.33g) ve Gecek Fayı(0.28g). olarak açıkladı.

Gücek'in açıklamasında şu bilgiler yer aldı:

"Son dönemde artan depremler nedeniyle Afyon için Deterministik Sismik Tehlike Analizi yapma fırsatımız oldu.Bilimsel veriler ışığında İl merkezini en çok etkileyebilecek faylar sırasıyla Erkmen Fayı(0.35g), Gazlıgöl Fayı(0.34g), Çobanlar Fayı(0.33g) ve Gecek Fayı(0.28g). Dikkat.

Dinar’da zabıta fırınları denetledi Dinar’da zabıta fırınları denetledi

Bu vesile ile bölgenin birçok ilinde bizlere muhabbetini ve sofrasını açan, gönül ve kader birliği yaptığım dostlarıma geçmiş olsun dileklerimi tekrar iletiyorum. Rabbim hiçbir ülkeye böyle bir Afet ve acı yaşatmasın. Saygı ve selamlarımla..."