Program kapsamında Çay-Bolvadin-Emirdağ Devlet Yolu hizmete açılırken, Çay-Karaadilli-Dinar Yolu’nun temeli atıldı.
“Vaat değil, eser üretiyoruz”
Törende konuşan Bakan Uraloğlu, Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin önemli lojistik merkezlerinden biri olduğunu vurguladı. Uraloğlu, yapılan yatırımların ulaşım süresini kısalttığını ve ekonomik tasarruf sağladığını belirterek, “Biz vaat değil, eser üretiyoruz” dedi.

Açılan ve temeli atılan projeler
Açılışı yapılan 53 kilometrelik Çay-Bolvadin-Emirdağ Devlet Yolu’nun sıcak asfalt kaplamalı bölünmüş yol standardına çıkarıldığı, güzergâhta 7 köprü ve 16 alt geçit inşa edildiği bildirildi.
Temeli atılan 90 kilometrelik Çay-Karaadilli-Dinar Yolu projesinin ilk etabını oluşturan 45,8 kilometrelik kesimin tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin İç Anadolu, Ege ve Batı Akdeniz arasında önemli bir ulaşım koridoru haline geleceği ifade edildi.
Milletvekillerinden değerlendirmeler
Törende konuşan milletvekilleri Mehmet Taytak, Hasan Arslan, İbrahim Yurdunuseven ve Ali Özkaya yatırımların bölgeye ekonomik ve sosyal katkı sağlayacağını belirtti. Özellikle yol projelerinin ulaşım süresini ciddi oranda düşürdüğü ifade edildi.
Hızlı tren müjdesi
Bakan Uraloğlu ayrıca Ankara-Afyon-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattına ilişkin çalışmaları hatırlatarak, projenin tamamlanmasıyla Afyonkarahisar’ın hızlı tren ağıyla buluşacağını söyledi.
Programa Naci Aktaş ve Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen de katıldı. Tören, protokolün butona basarak ilk harcı dökmesi ve kurdele kesimiyle sona erdi.




