Trafik denetimlerinde ise kurallara uymayan 213 sürücüye adeta ceza yağdı ve toplamda 1 milyon 212 bin TL'yi aşkın idari para cezası kesildi. İşte Afyonkarahisar’daki dev denetimin tüm bilançosu...
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı yürüttüğü kararlı mücadeleye hız kesmeden devam ediyor. Kent merkezi ile tüm ilçelerde eş zamanlı olarak başlatılan "Türkiye Güven Huzur Uygulaması" kapsamında kapsamlı bir operasyonel denetim gerçekleştirildi.

Genel asayişin ve kamu düzeninin korunması, vatandaşların güven içinde yaşamlarını sürdürmesi, suç işlenmesinin önlenmesi ve aranan şahısların adalete teslim edilmesi amacıyla ekipler adeta şehirde kuş uçurtmadı.
ADIM ADIM ŞEHİR TARAMASI: OKULLAR, PARKLAR VE METRUK BİNALAR KONTROL EDİLDİ
Emniyet güçleri tarafından halkın yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak, meydan, park ve bahçelerin yanı sıra metruk binalar, okul çevreleri, iş yerleri, otogar, tren garı ve mesire alanları mercek altına alındı. Yapılan titiz kontroller kapsamında şu alanlar tek tek denetlendi:
-
3 alışveriş merkezi (AVM),
-
60 park ve bahçe alanı,
-
48 metruk bina,
-
100 iş yeri,
-
90 okul çevresi ile birlikte şehirler arası otogar ve tren garı kontrol edildi.

BİNLERCE KİŞİYE GBT SORGUSU: 2 GÖZALTI, 1 ASKER KAÇAĞI
Denetimler sırasında vatandaşların kimlik kontrolleri de büyük bir titizlikle yapıldı. Uygulama çerçevesinde toplam 3 bin 912 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu gerçekleştirildi.
Yapılan sorgulamalar neticesinde, çeşitli suçlardan dolayı haklarında arama kararı bulunan 2 şahıs polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca denetimlerde tespit edilen 1 asker kaçağı (bakaya) hakkında da gerekli yasal tutanak düzenlendi.

TRAFİKTE AFFEDİLMEDİ: 16 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
Uygulamanın en geniş ayaklarından birini ise yol kontrol noktalarında yapılan trafik denetimleri oluşturdu. Şehrin giriş ve çıkışları ile ana arterlerinde toplam 1 bin 740 araç durdurularak kontrol edildi.
Trafik kurallarını ihlal ettiği, evraklarında eksiklik bulunduğu veya asayiş yönünden tehlike arz ettiği tespit edilen 213 araç sürücüsüne toplamda 1 milyon 212 bin 134 TL idari para cezası kesildi. Kurallara uymayan ve trafiğe çıkması sakıncalı görülen 16 araç ise çekiciler vasıtasıyla trafikten men edilerek otoparka çekildi.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, suçluların sokaklarda rahatça dolaşmasını engellemek adına bu tür kapsamlı "Huzur" uygulamalarının periyodik olarak devam edeceğini bildirdi.





