19 Mayıs yüzme müsabakaları tamamlandı: Dereceye giren sporcular ödüllendirildi
19 Mayıs yüzme müsabakaları tamamlandı: Dereceye giren sporcular ödüllendirildi
İçeriği Görüntüle

Afyonkarahisar güne, yürekleri ağza getiren ve adeta bir dramla sonuçlanan feci bir trafik kazası haberiyle uyandı. Kent trafiğinin yoğun lokasyonlarından biri olan Çıkrık beldesi yakınlarında yaşanan olayda, tonlarca ağırlıktaki yüküyle seyir halinde olan bir tır, yollarda adeta ölüm saçtı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu yaşanan facia, arkasında acı bir bilanço bıraktı.

TONLARCA KUM YÜKLÜ TIR, KAMYONETİN ÜZERİNE ÇULLANDI

Korkunç kaza, Afyonkarahisar kent merkezine bağlı Çıkrık beldesi mevkiinde meydana geldi. Alınan son dakika bilgilerine göre; M.D. (38) isimli sürücünün idaresindeki 35 CUT 766 plakalı tonlarca kum yüklü dev tır, Çıkrık yakınlarında seyir halindeyken sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.

Yolda savrulan devasa araç, o sırada aynı güzergahta yolculuk eden E.T.’nin (54) direksiyon salladığı 03 EZ 574 plakalı mutfak tüpü yüklü kamyonetin üzerine büyük bir gürültüyle devrildi. Tırın ve kasasındaki tonlarca kumun kamyonetin üzerine çullandığı o anlarda, talihsiz kamyonet sürücüsü E.T. dev aracın altında sıkışarak adeta can pazarı yaşadı.

EKİPLER GELDİĞİNDE HER ŞEY İÇİN ÇOK GEÇTİ

Kazanın hemen ardından yoldan geçen diğer sürücülerin ve çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye adeta sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine jet hızıyla ulaşan sağlık ekipleri, tırın altında ezilen ve hurdaya dönen kamyonetin içerisindeki 54 yaşındaki sürücü E.T.’ye müdahale etmek istedi. Ancak yapılan ilk kontrollerde talihsiz adamın araç içerisinde feci şekilde hayatını kaybettiği belirlendi.

Kazada yaralanan tır sürücüsü M.D. ise olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla apar topar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden kamyonet sürücüsü E.T.'nin cansız bedeni, jandarma ve savcılığın kaza yerinde yaptığı detaylı incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ: BÜYÜK SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kamyonetin kasasında bulunan çok sayıda mutfak tüpünün, tırın devrilmesi esnasında patlamamış olması ise olası bir facianın önüne geçti. Tonlarca kumun ve mutfak tüplerinin yola savrulduğu kaza nedeniyle Çıkrık yolunda ulaşım bir süre kontrollü olarak sağlandı. Araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale dönerken, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazanın kesin nedeninin belirlenmesi amacıyla geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Muhabir: Betül Sert