Afyonkarahisar’da jandarma ekipleri 282 vatandaşı kadına şiddet ve KADES konusunda bilgilendirdi
Afyonkarahisar’da jandarma ekipleri 282 vatandaşı kadına şiddet ve KADES konusunda bilgilendirdi
İçeriği Görüntüle

Kentte renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, doğanın korunması ve sıfır atık bilincine dikkat çekildi.

Afyonkarahisar’da çevre bilincini artırmak amacıyla organize edilen yürüyüşe kent protokolü, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, ellerinde çevre temizliği, doğa sevgisi ve sıfır atık temalı pankartlarla yürüyüş güzergahında farkındalık mesajları verdi.

Etkinlik boyunca çevrenin korunması, küresel ısınma ile mücadele ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı konularında sık sık çağrılar yapıldı. Vatandaşların alkışlarla destek verdiği yürüyüşte, çevre duyarlılığının toplumun tüm kesimlerine yayılması gerektiği vurgulandı.

Program kapsamında yapılan açıklamalarda, Afyonkarahisar’ın doğal güzelliklerinin korunmasının önemine dikkat çekilirken, çevre kirliliği ile mücadelenin yalnızca kurumların değil toplumun ortak sorumluluğu olduğu ifade edildi.

Etkinliğin ardından çevre haftası kapsamında kent genelinde panel, sergi ve ağaç dikimi gibi çeşitli etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

Muhabir: Semih Dilbaz