AK Parti Milletvekili Ali Özkaya yaptığı açıklamada, Her zaman Afyonkarahisar’da yeni sektörlerin arayışında olduklarını söyledi. Ciddi çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Özkaya: “Bursa’daki bir hemşerimizin Pilot okulunun Afyonkarahisar’a taşınması, kentimizde uçuş sektörüyle ilgili nasıl bir alan oluşturabiliriz onun çalışmasını yapıyoruz. Kentimize özel jetlerin uçakların inebileceği bir alan oluşturmak istiyoruz. Yeni sektörleri Afyonkarahisar’a taşımak istiyoruz. Bunu daha sonra turizmle entegre ederek yeni sektörleri Afyonkarahisar’a taşımak istiyoruz. Afyon’a gelen yeni uçağımızla uçacağız, kentimize yaptığımız yeni yatırımların alanlarını da göreceğiz. Aynı zamanda havacılık sektörüyle ilgili yer tespiti çalışmalarını yapacağız. Önümüzdeki dönem inşallah özel jetlerin ve uçuş okulunun yapılabilirliği konusunda ciddi bir gayretimiz olacak” dedi.

ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de, “Her zaman Afyonkarahisar için neler yapabiliriz bunun mücadelesini verdik. Afyonkarahisar’a her zaman pozitif davranmaya dikkat ettik. Şimdi hava pistini yukarıdan göreceğiz. Güzel bir çalışma olacak. Diğer partilerin adaylarından hiç birisinden ne bir proje ne bir teklif duymadık. Biz her zaman ileriye dönük çalıştık ve bir adım sonrasını söyledik. Afyonkarahisar için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.”

AFYONKARAHİSAR’IN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK

Girişimci Cihat Kuş da, “Okulumuz Türk Hava Yollarına pilot yetiştiriyor. Bu işin temeli bizim okulumuzda başlıyor. Ortalama eğitim iki yıl sürüyor. Ülkemizde hava yolu taşımacılığı çok gelişmiş. Pilotlar yurtdışında eğitim alıyorlardı şimdi ülkemizde alıyorlar. Genel havacılık sektörü dediğimiz bizim sektörümüzün büyümesi açısından Afyonkarahisar yatırımı çok önemli olacak. Afyonkarahisar’ın gelişmesine çok büyük katkı sunacağını düşünüyorum” dedi.

Açıklamaların ardından milletvekilleri ve heyette bulunan isimler uçuş yapmak için hava meydan komutanlığındaki piste gitti ve Afyon semalarında uçarak yer tespiti çalışması yaptı.