Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve İstanbul Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlemiş olduğu ''Asitane Meşkleri'' dinletisi Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşti. 

1K3A7958

Dinletiye Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve yardımcıları Kübra Teymur ile Nurullah Kaya, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, İl Müftüsü Sinan Kazancı, EMİB Başkanı İbrahim Alimoğlu ile çok sayıda Afyonkarahisarlı katıldı. 

Mehmed Fatih Çıtlak'ın sahneye çıktığı anlarda salondaki alkış tufanı dikkatleri çekerken Çıtlak, Afyonkarahisar'ın mevlevi kültüründeki yeri ve öneminden bahsetti. Kendisi ve ekibinin seslendirdiği ilahiler salondakilere huşu dolu anlar yaşatırken sohbetleri ise bazen bir nasihat bazense güldüren espirilere dönüştü.  

Dinletinin ardından Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından Mehmed Fatih Çıtlak'a Hattat Ahmet Karahisari'nin eşsiz bir eseri olan Kufi hediye edilirken Vali Yiğitbaşı Afyonkarahisarı ikinci kez ziyaret eden Mehmed Fatih Çıtlak'a teşekkür etti.  

1K3A7942

Hediye takdiminin ardından dinleyenler Mehmed Fatih Çıtlak ile fotoğraf çektirdi.