Akdağ Tabiat Parkı yolu yenilendi: Çöken hat onarıldı, ulaşım yeniden başladı
Akdağ Tabiat Parkı yolu yenilendi: Çöken hat onarıldı, ulaşım yeniden başladı
İçeriği Görüntüle

Afyonkarahisar Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için planladığı geniş kapsamlı çocuk etkinliklerinin, beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildiğini duyurdu. Belediye tarafından yapılan resmi bilgilendirmede, çocukların ve ailelerin güvenliğinin ön planda tutulduğu vurgulanırken; özellikle açık alanlarda yapılması planlanan eğlencelerin hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi.


GÜVENLİK GEREKÇESİYLE İPTAL KARARI

Afyonkarahisar genelinde etkili olması beklenen yağış ve rüzgar, bayram kutlamaları için hazırlanan açık hava platformlarını ve çocuk etkinlik alanlarını olumsuz etkiledi. Belediyeden yapılan açıklamada, etkinliklerin planlanan şekilde ve güvenle icra edilebilmesi için şartların uygun olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlemeyi planladığımız çocuk etkinliklerimiz, meteorolojik veriler doğrultusunda beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edilmiştir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği her şeyden önceliklidir."


BELEDİYEDEN AİLELERE TEŞEKKÜR

Kararın ardından bir mesaj yayımlayan Belediye yönetimi, etkinliklere katılım göstermek için hazırlık yapan miniklere ve ailelerine teşekkür etti. Yaşanan bu zorunlu durumun anlayışla karşılanmasını isteyen yetkililer, çocukların bayramını kutlayarak önümüzdeki süreçte telafi etkinliklerinin gündeme gelebileceğinin sinyalini verdi.


HAVA DURUMU ETKİNLİKLERİ VURDU

Meteoroloji’den gelen "yerel kuvvetli yağış" uyarılarının ardından, Afyonkarahisar Valiliği'nin resmi törenleri kapalı alana almasının ardından Belediye de kendi etkinlik takvimini durdurma kararı aldı. Şehir genelinde bayram coşkusu, hava şartları nedeniyle bu yıl daha çok kapalı mekanlarda ve evlerde yaşanacak.

Muhabir: BETÜL SERT