Afyonkarahisar Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini desteklemek ve ürün kayıplarını en aza indirmek amacıyla meyve bahçelerinde bitki sağlığı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında üretim alanları düzenli olarak izlenirken, zararlı organizmaların tespitine yönelik kontroller de titizlikle yürütülüyor.
TUZAKLAR VE ÜRÜNLER İNCELENDİ
Saha çalışmaları kapsamında meyve bahçelerine yerleştirilen tuzaklar kontrol edildi. Teknik ekipler ayrıca ürünlerin gelişim durumlarını değerlendirerek üretim alanlarında incelemelerde bulundu.
Çay, Sinanpaşa ve Sultandağı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görev yapan teknik personeller tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda üreticilerle görüşülerek mevcut durum hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

ÜRETİCİLERE UYGULAMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Yetkililer, bitki sağlığının korunmasına yönelik uygulamalar ile zararlı takibinin düzenli şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Çalışmalar sırasında üreticilere alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendirme yapıldı.

KALİTELİ ÜRETİM HEDEFLENİYOR
Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, yürütülen çalışmaların ürün kayıplarının azaltılması ve kaliteli üretimin artırılması açısından önem taşıdığına dikkat çekti. Meyve bahçelerindeki kontrollerin belirlenen program doğrultusunda devam edeceği bildirildi.





