Afyonkarahisar'ı Konya'ya bağlayan şehirlerarası karayolunda sabah saatlerinde tüyler ürperten bir trafik kazası meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar yönünden Konya istikametine doğru ilerlemekte olan N.A. (55) idaresindeki 23 ABN 093 plakalı Volkswagen marka otomobil, D-300 Karayolu'nun Akşehir ilçesi Değirmenköy Mahallesi yakınlarına geldiği sırada kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği lüks otomobil, büyük bir hızla refüje çarptı.

A W742708 01

ARACIN MOTORU KOPUP YOLA SAVRULDU, BİR YOLCU DIŞARI FIRLADI

Çarpışmanın boyutu ve şiddeti karayolunu adeta savaş alanına çevirdi. Ağır hasar alan otomobilin motor bloğu, çarpmanın etkisiyle yerinden tamamen koparak yolun ortasına savruldu.

O sırada araçta yolcu konumunda bulunan S.A. (56), savrulmanın şiddetiyle kabinden fırlayarak refüje düştü. Sürücü N.A. ile araçtaki diğer yolcu A.E.A. (26) ise demir yığınına dönen otomobilin içerisinde sıkıştı.

Motorine Dev Zam Geliyor! Litre Fiyatı 70 TL Sınırını Aşıyor
Motorine Dev Zam Geliyor! Litre Fiyatı 70 TL Sınırını Aşıyor
İçeriği Görüntüle

İTFAİYE EKİPLERİ ZAMANLA YARIŞTI

Yoldan geçen diğer sürücülerin korkunç manzarayı görerek ihbarda bulunması üzerine olay yerine çok sayıda bölge trafik polisi, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

A W742708 02

Polis ekipleri, yola saçılan parçalar ve motor bloku nedeniyle D-300 Karayolu'nun Konya istikametinde çevre güvenliği alarak trafiği kontrollü şekilde tek şeritten sağladı. Akşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ise zamanla yarışarak araç içinde sıkışan yaralıları titiz bir çalışmayla bulundukları yerden çıkardı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Olay yerinde hazır bekletilen sağlık görevlileri tarafından ilk müdahaleleri refüjde ve ambulansta yapılan yaralı aile üyeleri, vakit kaybedilmeden Akşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle bir süre aksayan trafik, hurdaya dönen otomobilin ve yola savrulan motor parçalarının çekici vasıtasıyla kaldırılmasının ardından normale döndü. Karayolları ekiplerinin temizlik çalışması sonrası yol tamamen açılırken, kazayla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatıldı.

Muhabir: BETÜL SERT