Festivalde geleneksel lezzetler tanıtıldı
Festivalde, ciğer, ızgara köfte, sucuk ekmek, sucuk döner, çiğ köfte, gözleme, tavuk pilav, lokma tatlısı, balık ekmek, hamsi tava ve içli köfte gibi birbirinden lezzetli sokak tatları ziyaretçilere sunuldu. Katılımcılar, öğrenciler tarafından hazırlanan geleneksel Türk mutfağı lezzetlerini tatma fırsatı buldu.



Öğrencilere uygulamalı deneyim imkânı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı, festivalin öğrencilere uygulamalı deneyim kazandırma açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Üniversite-sektör iş birliğinin başarılı bir örneği olan bu etkinliğin, yerel işletmelerin katkılarıyla güçlü bir organizasyona dönüştüğünü vurgulayan Sandıkcı, “Bu tür etkinlikler hem eğitimsel hem de kültürel açıdan büyük önem taşıyor. Öğrencilerimize motivasyon kaynağı olurken, Afyonkarahisar’da gastronomi kültürünü yaşatmak ve geliştirmek adına büyük bir adım oldu. Katkı sağlayan tüm sponsor kurumlara ve emeği geçen öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.



Yoğun katılım gerçekleşti
Festivale, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elbeyi Pelit, Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı, iş insanı İbrahim Alimoğlu ile akademik ve idari personel, öğrenciler katılım sağladı.






