Taş toplarken bulduğu tarihi eserleri jandarmaya teslim etti Taş toplarken bulduğu tarihi eserleri jandarmaya teslim etti

AFSÜ Tıp Fakültesi, Zafer Sağlık Külliyemizdeki Merkezi Yemekhane, Kafeterya ve Sosyal Tesis Binası ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bu alanda ilk defa ödüle layık görüldü. 2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreninde konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim sistemindeki öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını, farklı engel düzeylerindeki öğrenci sayısının ise 58 bin civarında olduğunu söyledi. Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasının teşvik edilmesi amacıyla Engelsiz Üniversite Ödülleri verdiklerini belirten Özvar, “Bu ödüller vesilesiyle engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak gayesiyle yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da bizleri mutlu ediyor.” dedi.

TEŞVİK EDİCİ ÇALIŞMALAR VE PROJELER GELİŞTİRİYORUZ

AFSÜ Rektörü  Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “AFSÜ’nün bütün öğrencilerine olduğu gibi engelli öğrencilerine de eksiksiz bir öğretim ortamı sunmak, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılımlarını sağlamak için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştirdiğini söyledi”. Engelsiz AFSÜ Koordinatörlüğü ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı tarafından erişilebilirliğe odaklanan çok sayıda çalışma yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Okumuş, “Üniversitemiz mekân erişilebilirliğinde önemli aşamalar kaydetmekle birlikte farklı engel gruplarındaki mevcut ve potansiyel öğrencilerimiz ve sağlık hizmeti verdiğimiz bireyler için erişilebilirlik konusunda daha fazla gayret göstermemiz gerektiğinin de farkındayız.” diye konuştu. Ödülün alınması için gerekli hazırlık sürecinde emeği geçen ilgili personele teşekkür eden Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ’nün diğer fakülte ve birimleri için de hazırlıkların devam ettiğini ifade etti.