AK Parti Afyonkarahisar Seçim İşleri Başkanı Talha Hüseyin Akkaya’nın da katılımıyla gerçekleştirilen basın toplatışında aday adayları kendilerine tanıtarak açıklamalarını yaptı. AK Parti Afyonkarahisar Seçim İşleri Başkanı Talha Hüseyin Akkaya yaptığı açıklamada partilerine yoğun bir ilginin olduğunu söyledi. Akkaya konuşmasına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günler AK Parti aday adaylığı sürecini başlattık. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi hızlı bir şekilde aday adaylığı başvurularımızı alıyoruz.   Her zaman olduğu gibi partimize teveccüh ziyadesiyle fazla. Bu nedenle vatandaşlarımıza milletvekilliği aday adaylarımıza çok teşekkür ediyoruz. Normal şartlarda daha önce açıkladığımız aday adaylığı sürecimiz bugün son bulacaktı. Ancak çok yüksek katılımın olması ve taleplerin yetişmemesi nedeniyle Genel Merkez MYK kararıyla aday adaylığı süreci uzatıldı. 22 Mart saat 17.00’a kadar aday adaylığı başvurularını kabul edeceğiz. Bu hafta sonu planlamış olduğumuz temayül yoklaması da ertelenmiş oldu. Onu da önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz.” 
MİLLETİMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM 
Aday adayı Berat Koç yaptığı açıklamada, her zaman Afyonkarahisar için çalışacaklarını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: “Diğer adaylarının hepsinden en tecrübesiz ve toy olan benim. Ancak onlara göre de şöyle bir artım var. Doğumumla kurulan b u partide siyasete atılabilecek ilk yaşta partiye girmiş bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gösterdiği yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Elimden geldiğince parti ve milletimiz için yapamaya çalışacağım.”  
İNŞALLAH CUMHURBAŞKANIMIZA LAYIK OLABİLİRİZ 
Aday adayı Samet Arif Çakmak ise : “Bizler bu yola bu davaya gönül vermiş biri olarak aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Allah hepimizin yolunu açık etsin inşallah. Biz de ak kadroların bir üyesi bir ferdi olarak bu yolda çalışacağız. Küçüklüğümden beri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı kendimize rol model olarak aldım. Onun yolunda ilerlemekten gurur duyuyorum. İnşallah bu kadrolara, milletimize ve sayın Cumhurbaşkanımıza layık olabiliriz.”