Geçtiğimiz gün Afyon Kocatepe Üniversitesi yerleşkesinin önünde gerçekleştirilen AFRAY projesinin temel atma törenin ardından muhalefet temel atılan noktaya gelerek çeşitli eleştirilerde bulundu. Bazı partilerin milletvekilleri ve milletvekili adayları da basın açıklaması yaparak, temel atılan noktaya gül bıraktı. Bunun ardından AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, çalışmaların devam ettiği başka bir noktada basın toplantısı düzenleyerek tüm eleştirilere yanıt verdi. 

VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ

İlk konuşmayı Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Ali Özkaya yaptı. Özkaya, “4 yıllık müzakere sonucu AFRAY temelinin projesini dün attık. Biz bunu daha önce yapacaktık. Ancak deprem nedeniyle bunu ertelemek zorunda kaldık. Bakanlarımız deprem bölgelerimde görevlendirildi. O yüzden temel atma törenimiz gecikti. 7 buçuk kilometre bir AFRAY projesi ve 500 kilometrelik demir yolu. Temel atma törenini bir bölgede yapıyoruz, bina temeli değil ki bu, 500 kilometrelik büyük bir alandan bahsediyoruz. Biz bu zihniyeti tanıyoruz. Bu zihniyet yaptırmam zihniyetidir. Bundan 4 yıl önce Sinanpaşa Devlet Hastanesinin temelini attığımızda aynı şeyi yaşadık. Milletvekilinin eşi sosyal medyadan yazdı. Temel atmaya tuvaletten başlamışlar diye. Ancak şuan görüyoruz ki hastanemiz yapıldı ve bölgenin en iyi hastanelerinden. Şimdi o paylaşımı kaldırmış ancak, arşiv unutmaz. Biz hizmet zihniyetiyiz. Biz yatırım zihniyetiyiz. Bu yatırım 750 milyon TL’lik bir yatırım. Bu devasa bir yatırım. Birileri geliyor oraya gül bırakıyor. Evcilik oyunu oynanıyormuş, 14 mayıstan sonra görecekler evlilik oyununu. Merak etmeyin gelecek yıl 29 Mayıs’ta bunu açacağız. Bir fetih ruhuyla bunu yapacağız. AK Parti’nin temelini atıp da yarım bıraktığı bir hizmeti göstersinler. Milletimiz müsterih olsun. Verdiğimiz her söz gibi bu sözü de yerine getireceğiz” dedi.

BİZ LAF DEĞİL HİZMET ÜRETİYORUZ

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de, “Bunlar ancak laf üretir, hizmette gelince yok. Bugüne kadar kendi belediyelerinin büyük bir yatırımını göstersinler alınlarından öpeceğiz. Yaptıkları mitingleri algı operasyonlarıyla kapatmaya çalışıyorlar. Bu hizmet yapılacak., belki bizden önce onlar kullanacaklar. Biz laf üretmiyoruz, hizmete talibiz. Evcilik oyunu oynamıyoruz, bittiği zaman görecekler. 14 Mayıs’ta bu millet evliliği de oyunculuğu da gösterecektir” dedi.

SÖZ UÇAR HİZMET KALIR

AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de, CHP Milletvekili Engin Altay’ın, “Siz dünyanın en iyi işini yapsanız da biz eleştireceğiz” sözünü hatırlatarak, “Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah bu eserimizi de Afyonkarahisar’a kazandıracağız. Teleferiği, spor salonlarını ve diğer yatırımlarımızı yaptığımız gibi AFRAY’ı da yapacağız. Söz uçar yazı kalır bizim eserlerimiz de kalacak” ifadelerini kullandı.

HAYAL BİLE EDEMEDİKLERİNİ BİZ YAPIYORUZ

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay da; “Biz her zaman eser siyaseti yaparak, tüm ülkemize hizmet ediyoruz. TOGG aracını görmelerine rağmen yok dediler. İftira üzerine hizmet ediyorlar, biz bunları artık dikkate almıyoruz. Onların hayal dahi edemediklerini biz bir bir belediye başkanınız ve milletvekillerimiz sayesinde yapıyoruz. 29 Mayıs’ta buradan AFRAY binip şehir merkezine gideceğiz” dedi.