Devlet Parkı Hobi Bahçeleri önünde gerçekleştirilen törene Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, başkan yardımcıları, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’a hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Daha yeşil bir Afyonkarahisar için çalıştıklarını aktaran Başkan Zeybek: "Bu mekanda 229 hobi bahçesini bitirerek devreye aldık. Vatandaşlarımız iki yıldır kullanıyorlar ama açılışını ancak yapabiliyoruz. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde 115 hobi bahçesi bitirdik. Burada önceliğimiz emekli olan kardeşlerimize yönelik oldu. Bu kardeşlerimiz toprakla içiçe olsunlar tarımla uğraşsınlar istedik.  Aynı zamanda kendilerini rehabilite etsinler düşüncesiyle yola çıktık ve çalışmamızı tamamladık. Bu çerçevede burada hizmet alan arkadaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler çok olumlu oldu” dedi.

AFYONKARAHİSAR’A 100 ESER KAZANDIRDIK

"İnşallah önümüzdeki dönemde ata tohumu üretimi gerçekleştireceğiz” diyen Başkan Zeybek: “Bu ata tohumlarımızı hem çiftçilerimiz tarafından hem de bu hobi bahçelerindeki vatandaşlarımızın kullanmasını sağlayacağız. Oyun grupları dinlenme alanları mevcut bu alanlarımızda. Buradaki vatandaşlarımız hem kendi yiyeceklerini üretiyorlar hem de hoşça vakit geçiriyorlar. Toprakla haşır neşir olarak kendilerini rehabilite ediyorlar. Yeşile göreve geldiğimiz günden beri önem vermeye çalıştık. Türkiye’de en fazla yeşil alana sahip Ankara’nın ardından Afyonkarahisar geliyor inşallah Ankara’yı da geçeceğiz. 100 eseri görev süresince Afyonkarahisar’a kazandırdık. Tek hedefimiz Afyonkarahisar’ı yaşanabilir bir şehir ve marka haline getirmek” diye konuştu.

TOPRAKLA UĞRAŞMAK NEGATİF ENERJİMİZİ ALIYOR

Milletvekili Hasan Arslan ise yaptığı konuşmada, toprakla uğraşmanın insanın üstündeki negatif enerjiyi aldığını söyledi. Arslan konuşmasına şöyle devam etti: "İnsan doğasına tabiata dönmek ister, insan toprağa dokunmak ister. Giderek artan şehircilik sonrasında şehirde yaşayan insanlar toprakla buluştuğu zaman mutlu olurlar, bu hobi bahçeleri insanları ciddi bir şekilde negatif enerjiden kurtarıyor, rahatlatıyor, dinginleştiriyor. Bir şekilde insanları mutlu ediyor. En önemli hedeflerimizden şehirlerde böyle ortamlar vesilesiyle insanlar mutlu olabiliyorsa hedefimize ulaşabiliyoruz demektir. Ben bu konuda sayın belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu şekilde insanları toprakla buluşturuyor.”

AFYONKARAHİSAR’A GÜZEL MÜJDELERİMİZ OLACAK

AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de şunları söyledi; “Afyonkarahisar’dan Cumhuriyetimizin 100. yılına yüzden fazla hizmet hediye ettik. Ben bu konuda destek veren,  çalışmayı yapan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah hizmetlerimiz devam edecek. İnsanların toprakla uğraşması psikolojik açıdan çok önemli. Bugün yine güzel bir hobi bahçemizin açılışını yapıyoruz. Bunlar güzel şeyler. Artık AK Parti belediyeleri yol, elektrik, altyapı, üstyapı işlerin dışında, sosyal belediyeciliğe başladı. Hatta sosyal belediyecilik konusunda ak belediyecilik zirve yaptı. İnşallah bundan sonra hizmetlerimiz devam edecek. Afyonkarahisar’a önümüzdeki dönemlerde güzel müjdelerimiz olacak inşallah.”

BÖYLE ÇALIŞMALARI HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİZ

Milletvekili Ali Özkaya da konuşmasında hobi bahçelerinin önemine ve tarım arazilerine değindi. Hobi bahçelerinin yapılırken tarım arazilerine de zarar verilmemesi gerektiğinin altını çizen Özkaya: “Şehrin yoğunluğu sıkıntısı insanların toprakla buluşmasını zorunlu kılıyor. Vücutta biriken negatif enerjinin atılmasının en güzel yolu toprak. Bu tip işlerin bir planlama ile yapılması gerekiyor. Tarım arazilerini korumak en güzel ve önemli görevimiz. Ben belediye başkanlarımıza ve yeni seçilecek belediye başkanlarımıza tavsiye ediyorum. Sizler lütfen bu tip alanlar oluşturun. Ancak bunu yaparken tarım alanlarına koruyarak yapalım. Depremler yaşadığımızda gördük. O zaman herkes başını sokacak yer aradı. O gibi dönemlerde bu tip yerler bir sığınma alanı olacak. Ben belediye başkanlarımızın az bir şey dahi olsa bu tip alanların oluşturmasını önemsiyorum. Hem burada hem üniversitede şehrin değişik alanlarında böyle benzeri alanları yapmamız lazım. Negatif insanlarımız buraya gelecek çay demleyecek, toprakla uğraşacak, mangallı yapacak vücudundaki negatif enerjiyi atacak. Bize de bu tip çalışmaları her zaman desteklemek düşecek” diye konuştu.

ŞEHRİMİZDE 600’Ü AŞKIN HOBİ BAHÇESİ BULUNUYOR

Taşoluk Belediye Spor Kulübü’nden bir şampiyon, bir üçüncülük Taşoluk Belediye Spor Kulübü’nden bir şampiyon, bir üçüncülük

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı da: “Hepimiz için heyecan veren bir açılışla beraberiz. Bugün buradayız ve 600 aşkın sayıda şehrimizde hobi bahçesi olduğunu biliyoruz. Çünkü şehir insanının gerçekten iyi oluş halini psikolojisini çok iyi bir şekilde etkileyen şey toprakla uğraşmak tarımla uğraşmak. Burada bir nebze de olsun vatandaşlarımız sırayla bu hobi bahçelerinde bulunuyorlar. Burada yetiştirdikleri ürünleri sevdikleriyle paylaşarak, arkadaşlarıyla paylaşarak cömertlik içerisinde birlikte tüketmeleri sohbet etmeleri güzel olur. Belki daha fazla arttırılması gerekir. Çünkü gören herkesin bu tip hobi bahçelerinden isteyeceklerini düşünüyorum. Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü bünyesinde olan çocuklarımız için hobi bahçeleri istiyorum sayın başkanımızdan. Artık kaç tane olur ne kadar olur onu başkanımız planlayacaktır. Bunun sözünü başkanımızdan aldık. Başkanımız bunun sözünü bize verdi kendisine ben teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

İl Müftü Yardımcısı Harun Yılmaz’ın duasının ardından hobi bahçelerinin açılış kurdelesi kesildi.