Bizde kural tek liste tek adaydır. Uygun görülürse devam ederiz.”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığının haftalık basın toplantıları devam ediyor. İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Ahmet Yeşilırmak ile Süleyman Karakuş katıldı.

Yurdunuseven, AK Parti’nin 16. Kuruluş yıldönümünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar, Milletvekilleri ve bütün teşkilat mensuplarıyla dün Ankara’da kutladıklarını belirtti.

AK Parti’nin kurulduğu günden beri millet odaklı hizmeti amaçladığını dile getiren Yurdunuseven, basın toplantısında şöyle konuştu: “Biz hiçbir zaman koltuk derdinde olmadık. Yine hiçbir başkanımız ve bakanımız koltuk derdinde olmadı. Her zaman hizmet derdinde olduk. 2001’den bugüne kadar parti kapatmaları, e-muhtıralar ve 15 Temmuz darbesi gibi çok büyük badireler atlattık.  Ama her seferinde milletimizin güveni ve teveccühüyle bugünlere kadar geldik. Şimdi de önümüzde 2019 barajı var. Öncesinde yerel seçimler, akabindeki Kasım ayında da inşallah genel seçimlerle birlikte Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu % 50.1’i geçmek suretiyle çalışmaların startı verildi. İnşallah bundan sonraki süreçte de Afyonkarahisar’da sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Tek tek bugüne kadar yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı halkımıza anlatmaya devam edeceğiz.”

“Ekonomimiz ilk sıralarda”

Yurdunuseven, 2002 yılından bugüne kadar Türkiye ekonomisindeki değişimleri gözler önüne serdi.

AK Parti iktidarları döneminde ülke ekonomisinin 3 kattan fazla büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Yurdunuseven, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gayri safi yurt içi hasıla 230 milyar dolardan 852 milyar dolara çıkmıştır. Kişi başı gelir, 2002 yılında 3 bin 500 dolar iken, bugün 10 bin doların üzerindedir. Enflasyon %30’lu hanelerden tek hanelere inmiştir.  Kamu borçlanma faizi %70’lerden %10’un altına inmiştir. Ülkeye doğrudan yabancı sermaye girişi de 180 milyar dolarla 1923-2002 yılları arasındaki rakamın 13 katına ulaşmıştır. Faiz hortumları bu tarihler arasında kesilmiştir. 2002 yılında bütçe giderlerinin % 43’ü faize giderken, 2017 de bu oran %9’un altına inmiştir. AK Parti göreve geldiği günden itibaren ülkede toplanan her 100 liralık verginin 86 lirası faize giderken, bugün bu rakam 11 liraya düşmüştür. Hal böyle olunca Türkiye’deki projelerimiz devam etmektedir. İstanbul’daki 3’üncü havaalanı, Marmaray, alt ve üst geçitler gibi projeler hep ülke ekonomisinin gücünü göstermektedir. Yine en son enerji alanında 1 milyar liralık ihalesiyle ekonomimiz kendini dünya ekonomileri arasında göstermiştir.”

Yurdunuseven, asgari ücretin 2002 yılından itibaren 8 kat arttığını belirterek, yine memur maaşlarının da nominal olarak 6 kat, reel olarak da yaklaşık 2 kat arttığını vurguladı.

1984 yılında kurulan TOKİ’nin 2002’ye kadar 43 bin konut ürettiğini aktaran Yurdunuseven, son 15 yıl içerisinde ise 800 bin konut üreterek 20 kata çıkarıldığını ifade etti.

“Başhekim sorununu en kısa zamanda çözeceğiz”

Basın toplantısının akabinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yurdunseven, yaklaşık 7 aydır Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin Başhekimlik kadrosuna atama yapılmamasını değerlendirdi.

‘Devlet Hastanemize Afyonkarahisarlı bir Başhekimin atanmasından tarafız’ diyen Başkan Yurdunuseven,  şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu konu hakkında Afyonkarahisar’da bir takım hekim arkadaşımızla görüştük. Fakat hiç biri bu yükü kaldıramayacağını belirtti. Hatta bazıları akşam tamam dedi, sabah vazgeçti. Şuana kadar Sağlık Bakanlığımızdan herhangi bir atama yapılmadı. Bu öncelikle Bakanlığımızın tasarrufudur. Konuyla ilgili hem Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun hem de Sağlık Bakanımızın bilgisi var. Gerçekten Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Büyükşehir hastanesi ayarında. Isparta Şehir Hastanesinin yatak sayısı Afyonkarahisar’dan az. O derecede bir hastanemiz var. Biz hastanemizdeki Baş Hekim sıkıntısını en kısa zamanda çözeceğiz.” dedi.

“Yönetim kurullarındaki asil ve yedek üye sayıları azaldı”

Yurdunuseven, AK Parti Genel Merkezi MKYK kararları doğrultusunda Afyonkarahisar İl Başkanlığı ve teşkilatlardaki yönetim kurulu üyelerinde azalma olacağını söyledi.

MKYK’nın İl, İlçe ve belde teşkilatlarında asil ve yedek üye sayılarının azaltması ve devam eden kongreler hakkında da şöyle konuştu:

“Belde Teşkilatlarımızın Yönetim Kurulları 7’ye düşürüldü. Yedekleri de 4 düştü. Yine İl Başkanlığı Yönetimimiz önceden 50 kişiden oluşuyordu. Yine 50’de yedek yazıyorduk. Şimdi 30 kişiden oluşacak. 15 de yedek üye yazacağız. Yine nüfusu 100 binin üzerindeki ilçelerinde yönetim kurulları 25 indirildi. Yine diğer ilçelerinde önceden 20 üyesi vardı. Onlar da 15’e indirildi. 15 olanlarda 7’ye indirildi. Bu sayıların azaltılması MKYK kararıdır. Yine 6 ilçe kongremizin tarihi belli oldu. 12 ilçemizin tarihi belli değil.  İl Başkanlığımızın tarihi de belli değil. Bunlar tamamen Genel Merkezimizin tasarrufundadır. Afyonkarahisar İl Başkanlığına da bizim devam edip etmeyeceğimiz Genel Merkezimizin takdirindedir. Uygun görürlerse devam ederiz. Bizde kural tek liste, tek adaydır.” diye konuştu.