Sporu tabana yaygınlaştırmak, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturmak için Spor Genel Müdürlüğü tarafından 4 yıldır uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi yarı final heyecanıyla devam ediyor. Proje ile sporcular daha fazla maç tecrübesi kazanırken, uzun vadede Türk sporunda sürdürülebilir, üretken ve başarılı bir sistem oluşturmak hedefleniyor.

ANADOLUNUN YILDIZI BELİRLENECEK

Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Finalleri 29 Mart – 2 Nisan tarihlerinde Afyonkarahisar’da önceki gün başladı. . Erkekler ve Bayanlarda toplam 16 takımın mücadele edeceği maçlarda Anadolu’nun yıldızı belirlenecek. Afyonkarahisar B Blok toplantı salonunda yapılan teknik toplantı ile fikstür belirlendi. Fikstüre göre Salon A’da yapılacak Erkekler müsabakalarında, Amasya, Trabzon, İstabul Anadolu ve Mersin A grubunda, Zonguldak, Kocaeli, İstanbul Avrupa ve Rize B grubunda mücadele edecek. Mustafa Abi Spor Salonunda yapılacak Bayanlar müsabakalarında ise İstanbul Avrupa, İzmir, Mersin ve Giresun A grubunda, İstanbul Anadolu, Zonguldak, Malatya ve Van B grubunda mücadele edecek.

AÇILIŞ SEROMONİSİ YAPILDI

Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Final seremonisi 29 Mart Çarşamba günü Afyonkarahisar Spor Kompleksinde yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasından sonra mikrofonu alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Dr. Yunus Tortop konuşmasında, “Antrenör ve sporcularımızı Afyonkarahisar Spor Kompleksinde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sakatlıktan uzak, hak edenin kazanacağı bir turnuva olmasını diliyorum.” İfadesinde bulundu. Açılış seremonisinden sonra erkeklerde ilk maç Amasya ve Mersin arasında kızlarda ise İzmir ve İstanbul Avrupa arasında yapıldı. Erkeklerde Mersin rakibi Amasya’yı 72-53 mağlup etti. Kızlarda ise İzmir rakibini 56-62 mağlup etti.

Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Final müsabakaları 2 Nisan Pazar günü oynanacak müsabakalar ile tamamlanacak.