Afyonkarahisar Belediyesinin yeni meclis üyeleri AK Parti’den Merve Tuğba Ablak, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Soner Özağıl ile Hayrettin Gıran, ilk toplantısına katıldı. Başkan Çoban, yeni meclis üyelerine güzel hizmetlerde bulunmaları temennisinde bulundu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve meclis üyelerinden oluşacak bir komisyon kardeş şehir kapsamında Almanya’nın Hamm kentine ziyarette bulunulması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı, ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayarak, 2016 yılı Afyonkarahisar Belediyesinin kesin hesabı görüşülerek karara bağlandı. Daha sonra Belediye Meclis Üyesi Ali Telek, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'ne asil üye olarak seçildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve meclis üyelerinden oluşacak bir komisyon kardeş şehir kapsamında Almanya’nın Hamm kentine ziyarette bulunulması oy birliğiyle kabul edildi.

Mülkiyeti Belediyeye ait Çetinkaya Mahallesi 3434 ada 1 parsel 1.976.00 metrekarelik imar planlarında resim kurum alanında kalan taşınmaz, Aile Sağlığı Merkezi yapılarak sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne 20 yıl süreyle tahsis edildi. Yine merkez Ahursuyu Mahallesi 971 ada 4 parsel nolu taşınmaz üzerine yapılacak yapı ve müştemilatlarının yapımı hususunda, Afyonkarahisar Belediyesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında işbirliği protokolü yapmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a yetki verildi. 

“Ada bazında imar değişikliklerine sıcak bakıyoruz”

Afyonkarahisar’daki bazı imar adalarında değişiklikler hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kentte 10 bin metrekare bir arazisi bulunan bir vatandaşın 12 bin metrekarelik inşaat yapabildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bu inşatta 150 metrekareden düşünürsek, 80 tane daire yapabiliyor. Bu dairelere de 4’er kat şeklinde bloklar yapacak. Mütahitler bunu bu şekilde yapmıyor da 4,7,8,10,12 kat şeklinde diklemesine 80 kat yapıyor. Değişen hiç bir şey olmuyor. Bu şekilde olunca ortaya daha çok nefes alacak yer kalıyor. Yeşil alan ve otopark çıkıyor. Ve de projeler daha nitelikli oluyor. Vatandaşlarda mütahaitten ev satın alırken böyle alanları tercih ediyor. En önemlisi de tek düzeliği ortadan kaldırıyor. Metrekare ve daire sayısı olarak, vatandaşlara kesinlikle yük binmiyor. Özellikle temel inşaatlarında fore kazık gibi sağlam materyaller kullanıldığı için mütahite de maliyet artırıyor.  Bunlarda satışa müsbet olarak yansıdığı için belki karşılıyor. Bu tür değişikliklere ada bazında değişikliklere sıcak baktık.” diye konuştu.

Öte yandan Trafik Komisyonu ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifleri görüşülerek karara bağlandı. Yeni otopark ihalesi konusunda MHP meclis üyesi Halil İbrahim Baykara, yol kenarlarında ilk 10-15 dakikanın ücretsi edilmesi konusunda öneride bulundu.