Oğan’ı sert bir dille eleştiren MHP İl Başkan yardımcısı Mehmet Kocacan; “Aklında böyle düşünce olan varsa aklını başına alsın. Kullanılan bu söz FETÖ’ye zeytin dalı uzatmaktır’ dedi.

MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısı İl başkan yardımcısı Mehmet Kocacan ve yönetim kurulu üyesi Beytullah Bostancı tarafından gerçekleştirildi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kocacan, AK parti MKYK Üyesi Ayhan Oğan’ın ‘yeni Devlet Kuruyoruz’ cümlesini eleştirdi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ EBEDİYETE KADAR YAŞAYACAK EŞSİZ DEVLETİN ADIDIR”

Basın Toplantısında konuşan MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan; “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünün mimari, 'Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur', seslenişinin mucididir" Bir savaş düşününki Türkiye'nin varlık savaşı olsun, hakkında tarih boyunca kurulan haçlı seferlerinin en modern hali olsun. Kendi içerisinde eksiklik ve aksaklıkları düzelten, yepyeni bir devlet kurarak asırlardan beri taşıdığı kimliğini kendi adıyla tarih sahnesine koyan, mazlumlara koruyucu ve dinsizlere büyük düşman olan Türk Milletinin son kurduğu ve ebediyetin sonuna kadar yaşayacak eşsiz bir devletin adıdır, Türkiye Cumhuriyeti. Türk Milletine hıyanet içinde olanlar, kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'e karşı durmak isteyenler, tüm dünyayı yanlarına alarak Türkiye düşmanı bir kulvara hizmet etmişler, yaptıklarına bu hizmettir diyerek sahip çıkmışlardır. İşin içine dini katarak yaptıklarının ne kadar kötü olduğunu idrak edemeyen cemaat mensupları, düşmanlarımızla beraber hareket etmekte hiçbir sakınca görmeyen iç düşmanlar, rahatlıkla konuşmakta ve laflarının gittiği yeri idrak etmeden dini kullanarak savunmaya geçmişlerdir” dedi. 

“BU AĞZI KULLANANLAR DEVLET VE MİLLET DÜŞMANLARIDIR”

15 Temmuz ve sonrasında Türkiye için kritik bir döneme girildiğini ifade ederek sözlerini sürdüren Mehmet Kocacan; “Bu kritik günlerde bir kişinin çıkıp "Yeni Devlet Kurduk" demesi, hiçbir Türk vatandaşı tarafından kabul edilecek bir davranış değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletine herhangi bir şekilde kast eden her kim olursa olsun en sert şekilde cevabını alacaktır. Bu ağzı kullananlar Devletimize ve Milletimize faydası olmayan, birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmak isteyen Vatan ve Millet düşmanlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça, bu tür saldırılar da devam edecektir. Türk milletinin yegane güvencesi Türk milliyetçileri ve ülkücülerdir. Bu bir defa daha test edilmiş ve görülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar rahat uyusunlar, koruyanlar uyanıktır, farkındadır ve hazırdır” ifadelerini kullandı. 

“YENİ DEVLET KURMAYI DÜŞÜNENLER AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR”

Ülkenin adının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ve yeni devlet kurulması sözünün hainlere moral veren bir duruma dönüşeceğini dile getiren MHP İl başkan yardımcısı Mehmet Kocacan; “Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyin dediği gibi: "Devlet birdir, milletin siyasi ve idari mecmuudur, Türk tarihinin şeref mahsulüdür, ismi Türkiye Cumhuriyeti'dir. Öyle de kalacaktır. 15 Temmuz'da devlet yıkımdan kurtarılmıştır. Millet işgalden mahfuz tutulmuştur. Yeni devlet kuruyoruz lafı FETÖ'ye uzatılmış zeytin dalıdır. Devlet; milletin namusuna emanet edilmiş yaşayan, milli hafızayı taşıyan, milli haysiyeti savunan şuur, gurur ve ruhtur. Hainler anlayamaz. 15 Temmuz'u basamak yaparak. 16 Nisan'ı bahane ederek yeni devlet, yeni kurucu amacında olan varsa, aklını başına, ayağını da denk alsın. Türk devletinin yenisi, eskisi olmaz. Türkiye Cumhuriyeti mesela Göktürklerin, mesela Büyük Selçuklunun devamı, bu çağdaki adıdır" böyle düşüncede olan bedbahtlar asla ve kata başarılı olamayacaklardır" diye konuştu.