16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumla ilgili çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kurulan ve çok sayıda Esnaf Odası’nın temsilcilerinin katıldığı STK Platformu kahvaltıda bir araya geldi. Kentteki STK’ların büyük bir çoğunluğunun dahil olduğu platformda, AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya bir konuşma yaptı. Özkaya, neden ‘evet’ denilmesi gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı.

“CHP zihniyeti bu topraklarda ebediyen sandığa gömülmüştür”    

‘CHP zihniyeti bu topraklarda ebediyen toprağa gömülmüştür’ diyen Özkaya şöyle konuştu: “1982 anayasasını 1980’nin darbeci generalleri yaptı. 15 Temmuz ‘da FETÖ’nün katil teröristleri başarılı olsaydı bu anayasayı kim yazacaktı. Bu FETÖ’nün katilleri yazmayacak mıydı? Onlar yazacaktı. Hayır diyenler aziz milletin seçtiği milletvekillerinin yazdığı yine aziz milletimizin onaylayacağı bir anayasaya neden karşı çıkar. Katillerin yazdığı anayasaya karşı çıkma cesaretini bulamayanlar darbecilerin yazdığı anayasaya selam duranlar niye milletin anayasasına selam durmazlar. Niye milletten bunu kıskanırlar. CHP zihniyeti Allah’ın izniyle bu topraklarda ebediyen sandığa gömülmüştür. Sandıktan çıkamaz. Orada burada birkaç belediye kazanabilir. Parlamentoda bulunabilir ama yüzde 50’nin üzerinde bir oyu bu zihniyet alamaz.” 

“Bizi deviremiyorlar”

Anayasayı çift başlılığı ortadan kaldırmak için değiştirmek istediklerini ifade eden Özkaya: “Devletimizin sistemini koruyalım. Bu coğrafyanın oyun bozucu milleti biziz. Bütün oyunları bozan millet biziz. Avrupa’nın bu kadar hınçlanması bu kadar kinlenmesinin sebebi bu. Çünkü bize oyunları sökmüyor. Bizleri yavaşlatıyorlar. Bize acı çektiriyorlar ama Allah’a hamt olsun yiğit düştüğü yerden tekrar kalkıyor ve karşılarında dimdik duruyor. Tunus’u, Cezayir’i, Libya’yı ve Suriye’yi devirdiler ama bizi deviremiyorlar. Deviremedikleri için de kinleri artıyor” dedi. 

‘Evet’ çıkarsa iki kere işin başındayız

Hayır çıksa da evet çıksa da işin başındayız diyen Özkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Hollanda kim ki bu tarihin en önemli milletlerine karşı bu davranışı yapıyor. Oda bir başkasının adına bu işi yapıyor. Kim ne yaparsa yapsın. Aziz milletimiz her şeyi görüyor. ‘Hayır’ çıkarsa yine AK Parti yönetmeye devam edecek. Yani ‘hayır’ çıksa da Allah’ın izniyle biz işin başındayız. ‘Evet’ çıkarsa iki kere işin başındayız. Sorun bu siz bunu anlayın diyorum. ‘Evet’ çıkması mühim. Bir daha tarih boyunca hükümet düşürme yok.” 

“Bu millet vatanı darbeciye teslim etmez”

Cumhurbaşkanı yurt dışına giderse yardımcısı 15 Temmuz gibi darbe yapmaya kalkarsa ne olacak? Diye kendisine soru geldiğini ifade eden Özkaya şöyle devam etti: “Kardeşlerim Cumhurbaşkanları cumhuriyet kurulduğundan beri yurt dışına gitmiyor mu? Gidiyor. Yerine meclis başkanları vekalet ediyor. Niye meclis başkanları darbe yapmıyor. Cumhurbaşkanı gitti yurtdışına. Seçilmiş yüzde 50’den fazla oy almış bir cumhurbaşkanı. Yardımcısı da FETÖ’cü çıktı ve darbeye başladı. Cumhurbaşkanı yurt dışından: ‘Ey aziz milletim bu darbeci haindir. Seçilmiş cumhurbaşkanı benim’ der. O zaman millet kime inanır. Bir darbeciye mi yoksa seçilmiş görevdeki cumhurbaşkanına mı? Bu millet bu vatanı bir darbeciye haine teslim etmez.”

“Mevcut sistemden çok daha iyi olacak”

‘Ben yaptığımız işin yüzde 100 doğru olduğuna inanıyorum’ diyen Özkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut sistemden çok daha iyi çok daha uzun ömürlü olacak. Kalkınmayı refahı hızlandıracak. Devletin bütün üst yöneticileri son sözü söyleyen Cumhurbaşkanına milletin güvenoyu verdiği insana bağlanacak. Onunla beraber gelip onunla beraber gidecek.”